Concurentii salajeni, de temut in competitiile nationale scolare

Magazin Salajean 23 mai 2012 0

Concurentii salajeni, de temut in competitiile nationale scolareSalajul iese in fata, si in acest an, cu elevi de exceptie care s-au remarcat la olimpiadele si concursurile natio-nale scolare organizate in perioada aprilie-mai din acest an. Inspectorul scolar pentru minoritati si problemele romilor Rita Rosz, din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj a prezentat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, rezultatele deosebite obtinute de catre elevii participanti la etapele nationale si internationale ale acestor competitii.

Un astfel de rezultat a fost adjudecat la Olimpiada internationala de limba, literatura si cultura maghiara Apaczai Csere Janos pentru clasele VII-XII, organizata in perioada 25-28 aprilie, la Satu Mare. Bogdan Ester, eleva in clasa a VII-a la Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu din Zalau, pregatita de profesorul Pataki Ida, s-a clasat pe locul al doilea. La competitie au participat elevi laureati ai premiilor I, II si III la olimpiadele nationale din Ungaria, Ucraina, Serbia si Romania – judetele Salaj, Covasna, Mures, Harghita, Bistrita, Maramures si Satu Mare.

Alti doi elevi fac parte din lotul national al Concursului international de ortografie Simonyi Zsigmond, ce va avea loc saptamana aceasta, in Budapesta, asta ca urmare a rezultatelor deosebite obtinute de acestia la faza nationala a competitei. Potrivit sursei mentionate anterior, din cei patru elevi participanti la etapa nationala a concursului, s-au calificat: Bogdan Ester, de la Scoala Simion Barnutiu si Dombi Istvan, in clasa a VIII-a la Grupul Scolar Mihai Eminescu din Zalau, profesor coordonator Boda Erzsebet.

La concursul national interdisciplinar de literatura romana – religie Cultura si Spiritualitate Romaneasca, organizat in perioada 18-20 mai, la Campulung Moldovenesc, au participat patru elevi de la Scoala Gimnaziala Porolissum, Liceul cu program sportiv Avram Iancu si de la Colegiul National Silvania din Zalau (doi participanti). Dintre cei 172 de elevi participanti din 40 de judete ale tarii, insotiti de 43 de profesori, Ioana Pavel, eleva la Colegiul National Silvania, pregatita de profesorul Ioana Tuduce, a obtinut premiul III. Aceasta va participa la olimpiada internationala de limba si literatura romana, ce va avea loc in perioada 25-29 mai, la Baia Mare.

De asemenea, salajenii continua sa creasca lista castigatorilor la olimpiadele si concursurile nationale scolare cu caracter sportiv, dar si in alte domenii care sa demonstreze capacitatea si munca asidua a elevilor pentru a reusi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »