Competitia nationala pentru licee: Fii reporter de liceu!

Magazin Salajean 17 februarie 2010 0

Competitia nationala pentru licee: Fii reporter de liceu! Fundatia Soros Romania organizeaza competitia nationala pentru licee – Fii reporter la tine in liceu! Fii cetatean activ in comunitate!, in cadrul proiectului Reporter de liceu.

Scopul acestui proiect este stimularea implicarii elevilor de liceu din anii terminali in viata comunitatii, folosind metodele jurnalismului si oportunitatile multiple oferite de internet, precum si dezvoltarea unui pachet educational care sa poata fi folosit la diferite ore din programa de liceu. In proiect vor fi selectate sase licee care sa participe, pe parcursul anului 2010, la proiectul cu acelasi nume.

Fiecare echipa trebuie sa fie formata din cate patru elevi de clasa a XI-a si un profesor coordonator. Membrii echipei trebuie sa stie sa utilizeze metodele WEB 2.0 (in special blogul) si sa fie familiarizati cu conceptul de jurnalism cetatenesc. Fiecare echipa va completa un formular de participare in concurs, ce se poate procura de pe site-ul fundatiei, www.osf.ro.

Acesta trebuie trimis pana la data de 10 martie 2010, ora 17:00, la adresa rdl@ soros.ro, in format MS Word. Acestea vor fi evaluate de o comisie interna a Fundatiei Soros si vor fi selectate cele mai bune echipe astfel incat sa fie acoperite diverse medii de rezidenta.

Evaluarea va avea in vedere creativitatea, gandirea critica, constructiva a elevilor, participarea anterioara in proiecte comunitare. In cazul profesorilor, experienta in elaborarea de materiale educationale va constitui un avantaj. La concurs pot participa mai multe echipe din acelasi liceu, dar nu va fi selectata mai mult de o echipa pe liceu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »