Comasarea scolilor cu predare simultana, in atentia ISJ Salaj

Magazin Salajean 21 februarie 2007 0

Comasarea scolilor cu predare simultana, in atentia ISJ Salaj

Pe agenda de lucru a inspectorilor, in aceasta saptamana, se afla inspectia RODIS, care se va derula la doua unitati de invatamant in paralel, respectiv Liceul de Arta Ioan Sima si Scoala Vasile Goldis. Ioan Abrudan, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, a declarat in cadrul unei conferinte de presa, ca scopul inspctiei este de a evlaua atat cadrele didactice, cat si elevii si se va desfasura timp de doua saptamani.

In cursul acestei dimineti, va avea loc o intalnire cu directorii unitatilor de invatamant unde exista predare simultana la clasele V-VIII, precum si cu cei 15 primari de comune. In aceasta privinta, inspectorul a spus ca, in cadrul acestei intalniri, se va face o analiza asupra modalitatilor de comasare a unitatilor in cauza.

O alta tema dezbatuta in cadrul conferintei de presa a fost legata de concursul pentru ocuparea a 130 de functii de director/director adjunct la unitatile de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica. Abrudan a mentionat faptul ca perioada de primire a dosarelor este 1-15 martie 2007, iar concursul se va desfasura in perioada 26 martie – 15 aprilie, la Inspectoratul scolar pentru managementul resurselor umane. Lista posturilor vacante, fisa postului, tematica, bibliografia si metodologia de concurs, precum si documentele necesare inscrierii vor fi afisate la sediul ISJ Salaj, precum ii pe adresa de web.: www.isjsalaj.ro.Suntem in pragul unui schimb de generatii, iar unii directori nu se mai pot prezenta la concurs din cauza varstei, a adaugat Abrudan.

In cazurile in care s-a restrans activitatea in anumite unitati de invatamant si profesorii au ramas fara posturi, nu se poate acorda o continuitate a postului detinut. Acolo unde sunt reduceri de activitate, nu se poate da o continuitate a activitatii pe post. Cadrele didactice in cauza vor putea fi angajate pe o perioada de un an de zile la cumul de functii, adica sa ocupe posturile ramase vacante in urma unui concurs. Nu este o desconsiderare, dar suntem ingraditi de prevederile Ministerului Educatiei, a opinat Abrudan.

Inspectoratul Scolar Judetean Salaj a inaintat Ministerului Educatiei si Cercetarii o adresa prin care se solicita ca opt gradinite salajene sa fie cuprinse intr-un program de finantare. Prin intermediul acestui proiect se are in vedere reabilitarea a trei astfel de sedii din municipiul Zalau si a altor patru din Jibou, Simleu-Silvaniei, Cheud si Cehu Silvaniei, precum si constructia unei noi gradinite in cartierul Dumbrava din Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »