Colegiul API are internat la standarde europene

Mihaela Moldovan 25 septembrie 2012 0
Colegiul API are internat la standarde europene

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Colegiului Tehnic „Alesandu Papiu Ilaian” (API) din Zalău continuă în această perioadă la corpul A şi la corpul de legătură, după ce investiţiile la corpul B şi la clădirea internatului au fost deja finalizate. Astfel, aici au fost amenajate grupuri sanitare moderne, au fost realizate zugrăveli, a fost schimbat acoperişul, iar tâmplăria de lemn a fost înlocuită de termopan. Clădirea internatului a fost dată în folosinţă în acest an şcolar, capacitatea fiind de 85 de locuri. Totuşi, spaţiul şi dotările permit cazarea a 108 persoane, astfel că unitatea de învăţământ respectivă a primit deja cereri în acest sens de la 20 de elevi ai Liceului Reformat „Wesselennyi”.
Corpul de legătură la care se lucrează în prezent va uni corpurile A şi B şi va avea parter şi trei etaje, totalizând 600 de metri pătraţi. De asemenea, va fi amplasat un ascensor între corpuri, astfel încât să le deservească pe toate, va fi refăcută în totalitate termoizolaţia, va fi înlocuită tâmplăria, va fi amenajată curtea, vor fi refăcute aleile pietonale, rigolele, vor fi construite rampe pentru accesul persoanelor cu handicap. În proiect este cuprinsă şi dotarea noului corp de clădire cu tot ceea ce este necesar în sălile de curs, precum şi dotarea unităţii de învăţământ cu softuri, 11 table inteligente, computere etc.
Investiţia realizată la Colegiul Tehnic este una majoră, în valoare de 10,7 milioane de lei. Sumă este obţinută de administraţiia municipală prin Programul Operaţional Regional şi reprezintă cel mai mare buget alocat modernizării şi reabilitării unei unităţi de învăţământ în Zalău. Din totalul anterior amintit, 8,3 milioane de lei reprezintă finanţare europeană nerambursabilă, contribuţia din bugetul local este de aproximativ 330.000 de lei, în timp ce difernţa de circa 2 milioane de lei este TVA (recuperabil, n.r.).
Lucrările au fost demarate anul trecut, iar durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »