Colegiul “Alesandru Papiu Ilarian”, modernizat cu 10,7 milioane de lei

Magazin Salajean 1 iunie 2011 0

Colegiul “Alesandru Papiu Ilarian”, modernizat cu 10,7 milioane de lei

Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău va fi reabilitat şi modernizat printr-o investiţie de 10,7 milioane de lei prin Programul Operaţional Regional, administraţia municipală semnând luni contractul de finanţare, a declarat primarul Radu Căpîlnaşiu, într-o conferinţă de presă desfăşurată ieri. „În proiect este prevăzută ridicarea unui nou corp de clădire, între actualele corpuri A şi B, care va avea parter şi trei etaje şi va totaliza 600 de metri pătraţi.

De asemenea, va fi amplasat un ascensor între corpuri, astfel încât să le deservească pe toate, va fi refăcută în totalitate termoizolaţia, va fi înlocuită tâmplăria, va fi amenajată curtea, vor fi refăcute aleile pietonale, rigolele, vor fi construite rampe pentru accesul persoanelor cu handicap”, a declarat edilul. În proiect este cuprinsă şi dotarea noului corp de clădire cu tot ceea ce este necesar în sălile de curs, precum şi dotarea unităţii de învăţământ cu softuri, 11 table inteligente, computere etc. „În aproximativ două săptămâni, contractul va sosi semnat de la Minister, iar apoi vom demara licitaţia în vederea desemnării constructorului. Chiar dacă se vor depune constestaţii, ele trebuie soluţionate în termen de 30 de zile, astfel că eu sper să putem începe lucrările încă din această vară”, a declarat Radu Căpîlnaşiu.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, finanţarea de 10,7 milioane de lei reprezentând cel mai mare buget alocat modernizării şi reabilitării unei unităţi de învăţământ în Zalău.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »