CNS Zalau a inaugurat Centrul de documentare si informare

Magazin Salajean 29 martie 2007 0

CNS Zalau a inaugurat Centrul de documentare si informare

Colegiul National Silvania (CNS) Zalau este, incepand de ieri, beneficiarul unui Centru de documentare si informare, dedicat in totalitate elevilor si profesorilor acestui liceu. La inaugurare au participat viceprimarul municipiului Zalau, Onorica Abrudanu, inspectorul scolar general si inspectorul scolar general adjunct al ISJ Salaj, Ioan Abrudan si Dorel Cozma, directorul CNS, Vasile Bulgarean, inspectorul din partea MEdC, Ileana Iftodie, profesorul de matematica, Liviu Vlaicu, directorul Directiei Managementul Proiectelor, Relatii externe si Dezvoltare regionala din cadrul Consiliului Judetean, Zoe Crihan, redactorul sef al revistei de cultura a Salajului Caiete Silvane, Daniel Sauca, precum si numerosi profesori si elevi ai colegiului.

Cu ocazia inaugurarii centrului au mai avut loc alte doua evenimente, si anume, lansarea unui supliment de 12 pagini, Cuvinte, Nume, Sperante, cu creatii literare ale elevilor si profesorilor colegiului, care a aparut impreuna cu revista de cultura a Salajului Caiete Silvane.

Cel de-al doilea moment a constat in lansarea celei de-a 6-a editii a revistei de matematica a CNS Elipsa. Acesta este primul numar care contine codul ISSN, ce permite identificarea unica, la nivel international, a titlului publicatiei in serie, astfel ca, aceasta revista va putea fi gasita nu numai in librariile din Salaj. Primul numar al revistei a aparut in anul 1978, iar acest numar, consider eu, este cel perfect, a precizat unul dintre redactorii revistei si profesor de matematica, Liviu Vlaicu.

Detalii despre investitiile realizate in acest sens au fost oferite de consilierul educativ, Iulia Florian. Centru de documentare si informare este dotat cu 4 sali, dintre care una este de primire, in cadrul careia functioneaza si biblioteca; Sala de informare dotata cu calculatoare conecatate la internet; spatiul destinat cadrelor didactice(consiliere si orientare) si ultimul spatiu, dar nu cel din urma, Coltul de lectura, cum este numit spatiul destinat cititului. Suma investita in acest centru este de 80.000 lei, din care 40.000 au fost asigurati de Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, 10.000 lei din venituri proprii ale CNS si 30.000 din partea Consiliului Local Zalau. Inspectorul scolar general, Ioan Abrudan, si directorul CNS, Vasile Bulgarean, au apreciat investitia intr-un asemenea centru deosebit de utila pentru eleve si cadre didactice si au multumit tuturor care au adus un aport in realizarea acestuia. De mentionat ca, alte 11 unitati de invatamant, urmeaza sa beneficieze de dotarile necesare in vederea amenajarii unor astfel de centre.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »