Clasele Step by Step sarbatoresc 100 de zile de scoala

Magazin Salajean 6 martie 2007 0

Elevii claselor I-III, alternativa educationala Step by Step, au organizat ieri, 5 martie, o expozitie inedita pentru a marca cele 100 de zile care s-au scurs de la inceperea anului scolar. Fiecare elev si-a pus imaginatia la contributie pentru a alcatui cate o colectie de 100 de obiecte din diferite domenii, demonstrand astfel inca o data implicarea parintilor si a invatatoarelor in procesul de educatie cultural-artistica a copiilor si eficienta unei bune comunicari scoala-parinte.

Scopul acestei sarbatori caracteristice programului Step by Step este acela de a indrepta atentia asupra copilului pentru ca acesta sa se simta ocrotit si inclus ca intr-o familie in cadrul scolii, explica invatatoarea Stela Ciupe. Deasemenea, presedinta comunitatii de parinti, Ioana Pintea, se declara multumita de progresul fiicei sale care a devenit mai receptiva si mai comunicativa, este la curent cu tot ce se intampla in jur.

De mentionat ca in cadrul acestui program educational elevul este incurajat si ajutat sa caute informatiile singur, acesta avand satisfactia realizarii proprii. In acelasi timp, invata sa se autoevalueze si sa se evalueze reciproc, ridicandu-se in acest fel nivelul de cunostinte al clasei, marturiseste Codruta Marian, unul dintre parinti.

In alta ordine de idei, directorul scolii Iuliu Maniu, Gheorghe Popescu, apreciaza activitatea celor 6 invatatoare (Stela Ciupe, Monica Crisan, Viorica Gordan, Cornelia Nicoara, Maria Sabou si Sandor Maria), declarand ca nu regreta faptul ca au pornit cu aceste clase, care se dovedesc acum a fi o alternativa viabila la invatamantul clasic.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »