Clasele mari de gimnaziu dau teza unica la Istorie sau Geografie

Magazin Salajean 9 mai 2008 0

Clasele mari de gimnaziu dau teza unica la Istorie sau GeografiePeste 2.600 de elevi salajeni din clasele a saptea si a opta isi vor testa cunostintele la a doua teza cu subiect unic din ultimul semestru al acestui an scolar. Este vorba de teza la Geografie sau Istorie, copiii putand alege disciplina de invatamant la care sa isi incerce puterile. Dupa aceasta proba, urmatoarea teza cu subiect unic se va desfasura marti, 13 mai, si va fi la Limba romana. Pentru data de 16 mai este programat examenul la disciplina Matematica, aceasta fiind ultima teza unica ce va trebui sustinuta in semestrul II.

La fiecare teza cu subiect unic, elevii au la dispozitie doua ore pentru rezolvarea subiectelor. Metodologia aprobata de Ministerul Educatiei precizeaza faptul ca fiecare lucrare va trece prin mainile a doi dascali de la o alta scoala decit cea la care invata elevii. Dupa aflarea rezultatelor, copiii vor avea la dispozitie cinci zile pentru a analiza lucrarile impreuna cu profesorii lor, si pot decide, in acest interval, daca depun sau nu contestatie. Mai exact, contestatiile pot fi depuse in 20 mai. Elevul care, in aceste cinci zile, va incerca sa modifice lucrarea va fi notat cu unu si se va alege si cu nota scazuta la purtare, iar profesorul va fi tras la raspundere in acest caz.

In situatii speciale, temeinic motivate, elevii sustin teza cu subiect unic la care au absentat in perioadele speciale de teze prevazute prin calendar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »