Clasele I si pregatitoare ar putea fi suplimentate in scolile salajene

Magazin Salajean 8 martie 2012 0

Clasele I si pregatitoare ar putea fi suplimentate in scolile salajeneCele aproximativ 2.700 de locuri in clasele pregatitoare, prevazute in planul de scolarizare pentru anul de invatamant 2012-2013, ar putea fi suplimentate in scolile salajene. De asemenea, si numarul de locuri in clasele I ar putea fi majorat in functie de cereri. Parintii care nu reusesc, in cea de-a doua etapa, sa-si inscrie copiii la alte scoli decat cele din circumscriptia scolara, vor putea cere inscrierea la scoala arondata domiciliului. Acest lucru va fi posibil si in cazul in care toate locurile din unitatea respectiva sunt ocupate.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ca toti copiii vor avea loc la scolile din circumscriptie. Prima etapa de inscrieri in invatamantul primar permite inscrierea copiilor in scolile arondate domiciliului. Ulterior, in perioada 20-27 martie, sunt asteptati la inscrieri parintii care vor sa-si trimita copiii la alte scoli decat cele din circumscriptie, in limita locurilor ramase libere din prima etapa. In perioada 23-25 aprilie se desfasoara cea de-a treia etapa de inscrieri, cand parintii copiilor ramasi neinscrisi se pot intoarce pe locurile stabilite conform circumscriptiei scolare. In aceste cazuri, daca locurile in aceste scoli au fost ocupate, se vor putea face suplimentari de clase, astfel incat toti copiii sa aiba un loc la scoala arondata domiciliului, a declarat Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, astfel de situatii sunt putin probabile, fiindca multi parinti aleg scoala in care sa invete copiii cat mai aproape de casa. Sunt putine cazurile in care ne asteptam la mai multe solicitari pentru inscrierea copiilor. De regula, parintii isi trimit copiii la scolile cat mai aproape de casa ori de serviciu, data fiind varsta frageda a micutilor. Pot opta pentru transferul copiilor incepand din clasele gimnaziale, in functie de scoala dorita si, in unele cazuri, de specificacitatea scolii, a precizat inspectorul scolar.

Ultima etapa pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar cuprinde doua perioade. Intre 2 si 9 mai are loc inscrierea pe locurile disponibile, la unitatile dorite, a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar au fost respinsi initial din lipsa de locuri. Ulterior, intre 11 si 18 mai vor fi inscrisi copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate.

Proiectul planului de scolarizare pentru urmatorul an scolar cuprinde infiintarea a 120 de clase pregatitoare si 135 de clase I in unitatile de invatamant salajene. La nivelul judetului, au fost recenzati aproximativ 4.000 de viitori elevi, dintre care 1.995 de copii ai caror parinti opteaza pentru clasa pregatitoare si 1.989 de parinti care vor sa-si dea copiii la scoala in clasa I.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »