Circa 350 dintre candidatii la BAC sunt absolventi din seriile trecute

Magazin Salajean 13 iunie 2012 0

Circa 350 dintre candidatii la BAC sunt absolventi din seriile trecute Peste 800 de candidati au sustinut luni prima proba a bacalaureatului de vara, ei testandu-si cunostintele la disciplina Limba si literatura romana, proba fiind continuata ieri in toate centrele de evaluare din judet. Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca in total, in aceasta sesiune, vor trece prin focul BAC-ului 2.569 de candidati, din care 2.221 sunt din seria curenta de absolventi, iar 348 din serii anterioare.

Potrivit calendarului de desfasurare, proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna se va desfasura in intervalul 13-15 iunie, apoi candidatii vor sustine proba de evaluarea competentelor digitale intre 18 – 22 iunie, iar cea de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala intre 25 – 27 iunie.

Probele scrise sunt programate incepand cu data de 2 iulie, prima fiind proba scrisa la Limba si literatura romana, iar in 3 iulie, proba scrisa la Limba si literatura materna. Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta in 4 iulie, iar ultima proba scrisa, cea la alegerea profilului si specializarii, va avea loc in 6 iulie. Primele rezultate se vor afisa in 8 iulie, iar dupa solutionarea eventualelor contestatii, vor fi prezentate, in 13 iunie, rezultatele finale la examenul de bacalaureat.

In aceasta sesiune, toate salile de examen sunt supravegheate de ochii lui Big Brother. In total, in Salaj au fost cumparate in acest sens aproximativ 170 de camere video pentru examenul de bacalaureat. Din totalul de camere video achizitionate, circa 25 sunt amplasate in salile unde se multiplica subiectele si unde se vor prelua lucrarile candidatilor. Camerele video fac diferenta intre sesiunea actuala de BAC si prima sesiune de bacalaureat din 2011, cand in Salaj nu au existat camere video, ISJ considerand la acea vreme ca

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »