Circa 150 de elevi salajeni, la un pas sa abandoneze scoala

Magazin Salajean 25 august 2010 0

Circa 150 de elevi salajeni, la un pas sa abandoneze scoalaCirca 150 absolventi ai cursurilor gimnaziale din judetul Salaj au ramas nerepartizati in licee sau scoli de arte si meserii, elevi care, cel mai probabil, au optat sa ramana cu numai opt clase. Astfel, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Salaj va demara in perioada imediat urmatoare o actiune de identificare a elevilor care, dupa ce au terminat opt clase, nu au optat pentru continuarea studiilor. Inca mai avem aproximativ 150 de copii care nu s-au inscris nici le cea de-a treia repartizare in clasele a IX-a.

Este o situatie ingrijoratoare si vom cauta sa-i identificam pe cei care, anul acesta, nu au mai participat la repartitia computerizata. Dintre acestia, cei mai multi provin din mediul rural. Este vorba fie de elevi corigenti, fie de elevi care isi continua liceul in alte judete, dar si de elevi care au renuntat la studii. Am solicitat astfel tuturor unitatilor de invatamant sa ne transmita numarul de elevi de clasa a VIII-a care nu s-au inscris pana acum la liceu. Vom cauta, prin profesori, sa stam de vorba cu ei si cu parintii acestora pentru a-i determina sa aleaga un liceu, a declarat inspectorul general scolar al ISJ Salaj, Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, in data de 10 septembrie va avea loc o a patra repartizare la liceu. Aceasta se va desfasura sub forma unei sedinte publice organizate in sala festiva a Colegiului National Silvania Zalau, unde sunt asteptati toti elevii care nu s-au inscris in clasele a IX-a. Conform metodologiei in vigoare, invatamantul obligatoriu presupune urmarea a zece clase. Asa ca prin aceste actiuni ne dorim diminuarea abandonului scolar in randul absolventilor de scoli gimnaziale, a mentionat Abrudan. Tot acesta a amintit ca numarul de locuri in clasa a IX-a la liceele din judet, prevazut in planul de scolarizare, depaseste cu mult numarul de elevi care au absolvit anul acesta scolile gimnaziale, astfel incat fiecare elev va avea loc pentru a-si continua studiile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »