Cinci scoli salajene la Tinerii dezbat

Magazin Salajean 14 aprilie 2010 0

Cinci scoli salajene la Tinerii dezbat

Cinci licee din judetul Salaj participa la cea de-a doua editie a proiectului national Tinerii dezbat, ce va incepe in data de 18 aprilie, la Cluj-Napoca. Elevii si profesorii din cadrul Grupului Scolar Voievodul Gelu Zalau, Liceului Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau, Grupului Scolar Gheorghe Pop de Basesti Cehu Silvaniei, Grupului Scolar Industrial Sarmasag si Grupului Scolar Cserey-Goga Crasna vor participa la dezbateri alaturi de scoli din judetele Satu Mare, Maramures, Bihor si Cluj.

In selectarea scolilor participante s-au luat in calcul atat calitatea argumentarii si a motivatiei implicarii scolii si a profesorului coordonator intr-un program cu acest specific, cat si distributia geografica si in alte localitati decat resedintele de judet, se arata intr-un comunicat al Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Primele sesiuni de introducere in tehnici de dezbateri si argumentare, cu durata de o zi, sunt programate in perioada 17-25 aprilie, pe fiecare regiune. Proiectul Tinerii dezbat 2010 este organizat de Ministerul Educatiei, in colaborare cu Agentia de Dezvoltare Comunitara Impreuna, Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica, Policy Center for Roma and Minorities, Departamentul de Relatii Interetnice, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Roma Education Fund Budapesta si Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre femei si barbati.

Tinerii liceeni vor participa la o campanie de dezbateri si informare referitoare la minoritati si grupuri vulnerabile, in cadrul Anului European pentru Combaterea Saraciei si Excluziunii Sociale. Initiativa este menita sa ajute elevii sa inteleaga mai bine realitatile sociale. Demersul educational va cuprinde, in perioada martie-noiembrie 2010, o serie succesiva de traininguri in argumentare si dezbateri, sesiuni de mentorat, inclusiv online, si dezbateri in etape judetene, regionale si nationale, alaturi de partenerii de proiect.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »