Cinci şcoli nu au primit încă mobilierul pentru clasa pregătitoare

Mihaela Moldovan 14 septembrie 2012 0
Cinci şcoli nu au primit încă mobilierul pentru clasa pregătitoare

Cinci şcoli din Sălaj nu au primit încă mobilierul destinat clasei pregătitoare, deşi ultimul termen stabilit în acest sens era ziua de vineri. Inspectorul şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Maria Pop, a declarat că s-a luat leg[tura cu firma furnizoare, care a asigurat că va livra măsuţele şi scaunele de care au nevoie cei mici sâmbătă şi duminică. „La începutul săptămânii, aveam zece şcoli unde mobilierul pentru clasa pregătitoare nu fusese livrat, furnizorul promiţând că îl va livra până astăzi (vineri, n.r.). Din păcate, acest lucru nu s-a reuşit decât în cazul a cinci şcoli, celelalte cinci neavând încă măsuţe şi scaune pentru copii. Am luat legătura cu firma furnizoare şi ne-a asigurat că va aduce mobilierul în week-end. Nici nu vreau să mă gândesc că nu îl va aduce”, a declarat Maria Pop.
Potrivit sursei citate, unităţile de învăţământ unde mobilierul pentru clasa 0 nu a ajuns se află în localităţile Mirşid, Bălan, Pustă Vale, Surduc şi Măerişte. „Mobilierul trebuie neapărat să fie adus şi în aceste şcoli sâmbătă şi duminică, astfel ca luni copilaşii să fie primiţi cum se cuvine. Nu se poate altfel, i-am şi explicat directorului de la firma furnizoare că nu i-ar plăcea să aibă un copil înscris în clasa 0, care să intre luni într-o sală de clasă goală”, a declarat Maria Pop.
Potrivit inspectorului şcolar adjunct, pentru o mai rapidă rezolvare a situaţiei, furnizorul a asigurat că mesele şi scaunele vor fi livrate gata asamblate, astfel încât sălile să poată fi mobilate cât mai urgent.
În Sălaj, au fost înfiinţate pentru anul şcolar 2012-2013, un număr de 114 clase pregătitoare, din care 112 sunt pentru învăţământ de masă şi alte două pentru învăţământ special, unde vor urma cursuri copii cu dizabilităţi. În total, în judeţ au fost repartizaţi în clasa pregătitoare 1.614 copii, fiind locuri suficiente pentru a acperi toate cererile primite de ISJ de la părinţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »