Cinci candidaţi “de zece”, în faţa admiterii la liceu

magazinsalajean 9 iulie 2012 0
Cinci candidaţi “de zece”, în faţa admiterii la liceu

Cinci zălăuani asbolvenţi de gimnaziu au media de admitere la liceu de 10 “curat”. Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a publicat săptămâna trecută, pe pagina de internet a instituţiei, lista cu candidaţii la admiterea la liceu în ordine descrescătoare a mediilor de admitere.

Astfel, au reuşit performanţa de a obţine media 10, atât la evaluarea naţională, cât şi pe parcursul celor patru ani de gimnaziu, elevii: Iulia Ştefania Chiş, de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, Darius Georgian Domuţa, Cătălin Mihai Lucaciu şi Iulia Cristina Mândraş, de la Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu” Zalău, şi Daria Ramona Pop, de la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” din Zalău. Eleva Patricia Ştefania Mitrea, de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Zalău, al şaselea candidat care a obţinut la evaluarea naţională media 10, are media de admitere la liceu 9,99.
Potrivit aceleeaşi surse, 333 de elevi au medii de peste 9, în timp ce 494 vor participa la admitere cu medii între 8 şi 8,99. Majoritatea candidaţilor au, însă, medii de admitere la liceu cuprinse între 5 şi 7,99. Pe de altă parte, sunt elevi care vor concura pentru locurile din licee cu medii între 3,36, cea mai mică medie de admitere, şi 4,99.
Ieri a fost ultima zi pentru înscrierea candidaţilor la admiterea computerizată la liceu. Admiterea se face computerizat, pe baza mediilor şi a opţiunilor bifate în fişa de înscriere. În data de 10 iulie, centrele de înscriere vor transmite la centrul judeţean de admitere listele cu absolvenţii care nu participă la repartizarea computerizată, urmând ca în 11 iunie aceste informaţii să fie trimise la centrul naţional de admitere.
Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de gimnaziu va avea loc în 14 iulie. Listele cu candidaţii repartizaţi, dar şi cele cu locurile rămase disponibile vor fi afişate la nivelul unităţilor şcolare gimnaziale în 15 iulie, urmând ca în 16 iulie să fie afişate şi la la sediul unităţilor la care au fost repartizaţi. Între 16 şi 26 iulie, se vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
La admiterea la liceu necomputerizată, respectiv în a doua etapă de înscrieri la liceu, care va avea loc între 16 şi 30 iulie, vor putea participa cei 77 de candidaţi care au lipsit de la probele evaluării naţionale. Pentru departajarea acestora se va ţine cont de media obţinută în cei patru ani de gimnaziu. La această etapă vor participa şi candidaţii care au rămas corigenţi, cu condiţia să obţină notă de trecere. Ultima etapă de înscrieri este programată între 1 august şi 10 septembrie.

Mihaela Oprea

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »