Cinci candidaţi pentru un post de profesor titular

Magazin Salajean 27 iunie 2011 0

Cinci candidaţi pentru un post de profesor titularPeste 440 de sălăjeni şi-au depus dosarele de înscriere pentru unul din cele 84 de posturi titularizabile scoase la concurs în şcolile din judeţ pentru anul şcolar următor. Vineri a fost ultima zi în care candidaţii au putut opta, anul acesta, pentru un loc de muncă pe viaţă în învăţământ.

Concurenţa la concursul de titularizare din data de 13 iulie se arată acerbă în judeţul Sălaj. Potrivit datelor relatate de inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Viorel Lungu, peste 440 candidaţi şi-au depus dosarele pentru un post de predare în unităţile şcolare din judeţ. Până vineri, ultima zi pentru depunerea dosarelor în vederea participării la concursul de titularizare, s-au înregistrat un număr de 445 de candidaţi. Numărul este foarte mare, comparativ cu posturile titularizabile scoase la concurs pentru anul şcolar următor, respectiv 84. Au mai fost înregistrate 220 de dosare pentru continuitate şi alte 52 pentru detaşare, ne-a declarat Viorel Lungu. Potrivit acestuia, candidaţii vor trebui să-şi confirme locul pentru a participa la concurs. Aceştia vor trebui să-şi valideze cererile de înscriere în perioada 4-6 iulie. Doar absolvenţii de anul acesta au derogare de la acest termen până în data de 7 iulie, când vor trebui să aducă şi adeverinţele de absolvire.

Candidaţii vor susţine concursul de titularizare în sălile Colegiului Naţional Silvania Zalău, stabilit ca unic centru de examen la nivelul judeţului. Doar un rezultat peste nota şapte la examenul din 13 iulie le va da şansa la un post titularizabil. Tot în baza rezultatelor obţinute la concursul din 13 iulie se vor acorda 425 de posturi netitularizabile, dintre care doar 240 sunt complete, iar restul fiind fracţiuni de normă. De asemenea, dintre posturile de suplinitori pentru un an de zile, 280 sunt vacante şi celelalte 145 sunt rezervate.

Rezultatele vor fi afişate în data de 18 iulie, cei nemulţumiţi având două zile la dispoziţie pentru depunerea contestaţiilor. După soluţionarea acestora, în data de 21 iulie se vor afişa rezultatele finale. Posturile de titulari vor fi repartizate în şedinţe publice stabilite a avea loc în intervalul 22-25 iulie. Dacă rămân posturi neocupate, acestea vor putea fi repartizate candidaţilor din alte judeţe, dosarele trebuind înregistrate în zilele de 27 şi 28 iulie. Cele vacante şi după această etapă vor deveni posturi netitularizabile, urmând a fi repartizate în şedinţa publică organizată pentru suplinitori în 29 iulie.

Repartizarea posturilor continuă în august, în primele două zile ale lunii fiind programată perioada de înscrieri. În intervalul 3-4 august, candidaţii vor participa la concursul de suplinitori necalificaţi, iar în data de 4 pentru suplinitori calificaţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »