Cinci absolventi de nota zece, la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu din Zalau

Magazin Salajean 18 iunie 2012 0

Cinci absolventi de nota zece, la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu din ZalauEmotiile, florile, sperantele au fost principalele ingrediente ale sarbatorii de vineri de la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu din Zalau. Pe sub podul de flori au trecut sapte clase, cu 153 de elevi care au marcat in cadru festiv absolvirea gimnaziului.

Un numar impresionant dintre acestia au fost nominalizati pentru rezultatele deosebite obtinute la invatatura, la olimpiadele si concursurile scolare, cinci dintre ei reusind chiar perfomanta de a absolvi cei patru ani de gimnaziu cu media 10. Gratie acestui rezultat, Iulia Stefania Chis din clasa a VIII-a A, Lorena Ligia Sabou – clasa a VIII-a B, Dobai Istvan – clasa a VIII D, Denisa Ligia Matei – clasa a VIII-a E si Alin Valerian Pop – clasa a VIII-a G au fost sefii de promotie. In numele lor, elevele Iulia Chis si Denisa Matei au multumit cadrelor didactice pentru invataturile impartasite, au admis ca pleaca din aceasta scoala cu sufletul incarcat de amintiri si au promis ca vor duce mai departe cu cinste numele scolii. A sunat ultimul clopotel si este randul nostru acum sa urcam o treapta spre maturitate. Ne vom indrepta cu curaj spre tintele noastre datorita eforturilor celor care ne-au invatat si ocrotit, au spus absolventele.

Directorul scolii, Mariana Meleg a remarcat munca si daruirea cadrelor didactice, implicarea parintilor si rezultatele elevilor scolii, indemnandu-i pe absolventi sa fie si pe mai departe mandria celor care i-au crescut si educat. Cand fiecare generatie ajunge la momentul absolvirii clasei a VIII-a, inevitabil revin in minte clipele emotionante ale trecerii pragului scolii in calitate de scolarei, iar mai apoi cele in care ati incercat sa deslusiti tainele stiintei. A fost nevoie de munca, daruire si dragoste. Ati ajuns nu la sfarsitul drumului, ci la o raspantie a lui. E momentul sa priviti cu recunostiinta spre cei care v-au fost sprijin si cu speranta spre viitor, a afirmat profesorul Mariana Meleg. Vineri, absolventii au fost indemnati de inspectorul scolar Laura Galvacsy sa creada cu curaj ca visele pot deveni realitate, iar parintii au fost asigurati de catre viceprimarul Zalaului Daniela Cota ca pregatirea de care au beneficiat copiii lor in aceasta scoala poate fi garantia viitoarelor reusite.

Din cele sapte clase de-a opta, cinci au fost cu predare in limba romana, una in limba maghiara, una in germana. Potrivit informatiilor furnizate de directorul scolii, Mariana Meleg, in anul scolar 2011-2012 au frecventat cursurile acestei unitati de invatamant 1.267 de elevi in 53 de clase primare si gimnaziale.

Mentionam ca festivitatile de absolvire s-au derulat in scolile gimnaziale din Salaj, joi si vineri. La nivel de judet aproximativ 2.291 de elevi de clasa a VIII-a urmeaza sa sustina testele nationale, in 79 de scoli – centre de examen.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »