Cerc pedagogic in 30 aprilie

Magazin Salajean 14 aprilie 2010 0

Cerc pedagogic in 30 apriliePotrivit calendarului pentru saptamana in curs, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj va organiza astazi o inspectie scolara de o zi in patru unitati de invatamant din judet, respectiv in doua scoli gimnaziale si in doua licee. In cadrul acestei inspectii, va fi urmarita, de catre inspectorii scolari, intreaga activitate desfasurata in fiecare unitate de invatamant.

Tot in cursul zilei de astazi, Comisia Judeteana de Bacalaureat Salaj se va intalni cu presedintii comisiilor de bacalaureat constituite la nivelul unitatilor de invatamant si cu persoanele de contact (informaticieni) in vederea unei bune organizari a probei pe calculator a examenului de bacalaureat, ce se desfasoara in perioada 19-29 aprilie. Inspectorul general scolar al ISJ Salaj, Ioan Abrudan, ne-a spus ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca aceasta proba a examenului de bacalaureat se va finaliza, cel mai probabil, in decursul primei saptamani.

Dupa ce a fost inventariat numarul de elevi inscrisi pentru proba de evaluarea competentelor digitale si numarul de echipamente disponibile in fiecare centru de examen, am constatat ca cel tarziu pana vineri, in 23 aprilie, examenul se va finaliza. Subiectele sunt transmise de Ministerul Educatiei in fiecare dimineata a zilei de examen. Corectarea lucrarilor va fi efectuata de catre doi profesori, unul de la clasa si unul din scoala sau din alta unitate de invatamant din judet. La aceasta proba nu vor fi elevi care sa nu promoveze, exceptie facand cei care vor absenta, si vor primi certificate de competenta pe nivele: incepator, mediu, avansat si experimentat, a precizat Abrudan.

Tot in perioada in care se desfasoara examenul de bacalaureat, respectiv in intervalul 19-29 aprilie, ISJ Salaj va fi angajat intr-o activitate de inspectii speciale (in care metodistii vor evalua profesorii la clasa in vederea obtinerii gradelor didactice) si inspectii de specialitate. In data de 30 aprilie se va desfasura Cercul pedagogic pe specialitati, in cadrul caruia vor fi abordate si aspecte privind examenele nationale de anul acesta. In aceasta zi, elevii vor scapa de orele de curs, bucurandu-se astfel de o mini-vacanta de trei zile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »