Ce pot face (profesorii) pentru un mediu curat?

Grădiniţa „Ion Creangă” din Zalău, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, a lansat concursul de creativitate internaţional, cu tematică eco: „Ce pot face pentru un mediu curat”. Parteneri în acest proiect sunt Asociaţia „Ion Creangă” Zalău, Colegiul Naţional „Silvania” Zalău şi, ca partener internaţional, „St. Mary & St. Thomas” Catholic Primary School din Blaydon, Anglia. Această competiţie se adresează tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar românesc şi internaţional.
Coordonatorul proiectului, Emilia Negru, a declarat că prin acest concurs se doreşte punerea în valoare a experienţei, creativităţii de care dau dovadă cadrele didactice din învăţământul preuniversitar românesc şi internaţional în realizarea unui ghid eficient de educaţie ecologică. „Printre obiectivele concursului se numără dezvoltarea şi stimularea expresivităţii şi creativităţii cadrelor didactice. De asemenea, se urmăreşte cultivarea sensibilităţii pentru natura la copii, elevi, cadre didactice, părinţi, bunici, comunitate locală, naţională şi internaţională. Alte obiective sunt valorificarea experienţei pozitive a cadrelor didactice în abordarea educaţiei ecologice, precum şi descoperirea şi atragerea în competiţie a unui număr cât mai mare de cadre didactice cu înclinaţie spre activităţile ecologice”, a precizat Emilia Negru.
Concursul de creativitate „Ce pot face pentru un mediu curat?” se desfăşoară, la nivel internaţional, în perioada 15 octombrie – 25 noiembrie 2012. Participarea la concurs implică parcurgerea mai multor etape. Înscrierea la concurs se face până cel târziu la data de 31 octombrie, prin trimiterea prin mail la adresa: concurs_eco2012@yahoo.com a fisei de inscriere, a acordului de parteneriat si a lucrarilor (2-4 pagini) redactate conform cerintelor prezentate în regulamentul de organizare şi desfăşurare a competiţiei. Regulamentul acestui concurs este disponibil şi pe internet la www.gradinitaioncreangazalau.ro. Un cadru didactic poate participa cu o singură lucrare redactată care respectă tematica „Ce pot face pentru un mediu curat?”. Taxa de participare este de 20 de lei pentru fiecare cadru didactic înscris.
Selecţia lucrărilor va fi realizată de către organizatori în perioada 1 – 11 noiembrie. Lucrările câştigătoare vor fi selectate în funcţie de originalitatea ideii, valoarea didactică şi valoarea practică. Se vor acorda trei premii, o menţiune şi un premiu de excelenţă. Lucrările premiate vor fi publicate, în format electronic, într-un „Ghid ECO pentru pici, părinţi şi bunici”. Această carte, diploma de participare şi acordul de parteneriat vor fi expediate către participanţii ale căror lucrări au fost selectate, toate în format electronic, pe adresa de mail completată în formularul de înscriere. Lansarea cărţii cu lucrările participante va avea loc, în data de 30 noiembrie, la Grădiniţă „Ion Creangă”.

Leave a Comment