Catalog on-line pentru 18 scoli si licee salajene

Magazin Salajean 16 iunie 2010 0

Catalog on-line pentru 18 scoli si licee salajene

Atat notele cat si absentele elevilor din 18 unitati scolare din Zalau, Simleu Silvaniei, Cehu Silvaniei si Jibou ar putea fi urmarite on-line de catre parinti, si nu numai. Inspectoratul Scolar Judetean Salaj a depus, ieri, spre aprobare prin Programul Operational Sectorial, un proiect care vizeaza dezvoltarea unui sistem integrat de gestionare on-line a rezultatelor la invatatura a elevilor din mai multe scoli generale din orasele salajene, mai precis un catalog deschis publicului larg pe internet.

Inspectorul de management din cadrul inspectoratului, Mircea Breban, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca valoarea proiectului se ridica la doua milioane de lei. Scopul acestui proiect este ca publicul larg, in special parintii, sa poata accesa serviciile electronice cu rezultatele elevilor (note si absente), precum si facilitarea managementului la nivelul conducerii fiecarei unitati implicate in proiect. O caracteristica aparte a acestui proiect fata de celelalte finantate prin POS, este ca 85 la suta din valoarea accesata trebuie sa vizeze invenstitii in dotari cu echipamente a scolilor si liceelor, precum si realizarea conexiunii la internet, a declarat Breban.

In fapt, elevii vor trebui sa fie mai atenti la note, dar si la absente, acestea putand fi urmarite zilnic de catre parinti. O singura problema in accesarea acestor cataloage on-line este perioada de implementare a proiectului, in cazul in care va fi aprobat, si anume, cel devreme pentru anul scolar 2011-2012.

Profesorii salajeni, instruiti in ale informaticii

Peste 100 de profesori si inspectori salajeni incep, de astazi, cursurile de instruire profesionala prin intermediul unui proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, pentru obtinerea unui permis de conducere a calculatorului.

Acest proiect lansat in urma cu trei saptamani de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, privind formarea profesionala a 555 de cadre didactice si didactice auxiliare din unitatile de invatamant din municipiu si intitulat Certificarea ECDL a cadrelor didactice din Zalau, un pas spre integrarea tehnicilor IT la orele de curs, incepe odata cu vacanta de vara a elevilor. Inspectorul de management, Mircea Breban, a declarat, ca intr-o prima etapa vor incepe formarea in domeniul tehnologiei informatiei si comunicarii 120 de cadre didactice. Sesiunile de formare vor avea loc in laboratoarele de informatica ale Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalau – partener in proiectul inspectoratului. Cursurile de formare vizeaza sapte module specifice certificarii ECDL. Formarea este structurata pe trei segmente: formare efectiva, urmata de o simulare a examenelor si examinarea pe modulele parcurse de cursanti. Examenul se va desfasura la colegiul partener in proiect, iar evaluarea lucrarilor se va face de catre ECDL Romania Bucuresti.

Conditia de promovabilitate a cursantilor este realizarea a minim 75 la suta din punctajul maxim, a afirmat Mircea Breban, adaugand ca aceasta certificare ECDL este recunoscuta international. Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de aproape 1,3 milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »