Candidatii la BAC isi incearca fortele la Limba romana

Magazin Salajean 12 iunie 2012 0

Candidatii la BAC isi incearca fortele la Limba romanaPrima proba a bacalaureatului de vara a inceput ieri, cei peste 2.500 de candidati din Salaj inscrisi pentru examenul oral de Limba si literatura romana intrand in fata Comisiilor de evaluare in ordine alfabetica. Cum numarul candidatilor este mare, s-a procedat ca si in anii anteriori, adica au fost alocate doua zile pentru sustinerea probei respective, astfel ca si astazi absolventii isi vor testa cunostintele la disciplina anterior mentionata.

Potrivit calendarului de desfasurare, proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna se va desfasura in intervalul 13-15 iunie, apoi candidatii vor sustine proba de evaluarea competentelor digitale intre 18 – 22 iunie, iar cea de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala intre 25 – 27 iunie.

Probele scrise sunt programate incepand cu data de 2 iulie, prima fiind proba scrisa la Limba si literatura romana, iar in 3 iulie, proba scrisa la Limba si literatura materna. Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta in 4 iulie, iar ultima proba scrisa, cea la alegerea profilului si specializarii, va avea loc in 6 iulie. Primele rezultate se vor afisa in 8 iulie, iar dupa solutionarea eventualelor contestatii, vor fi prezentate, in 13 iunie, rezultatele finale la examenul de bacalaureat.

In aceasta sesiune, toate salile de examen vor fi supravegheate de ochii lui Big Brother. In total, in Salaj au fost cumparate in acest sens aproximativ 170 de camere video pentru examenul de bacalaureat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »