Campanie umanitară la şcoala din Pericei

Mihaela Moldovan 28 decembrie 2012 2
Campanie umanitară la şcoala din Pericei

 

Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Pericei au organizat, în perioada sărbătorilor, o campanie umanitară care a vizat strângerea de rechizite, dulciuri, jucării, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copiii proveniţi din familii cu statut socio-economic scăzut. Totul a fost desfăşurat sub sloganul “Ajută-l pe Moş Crăciun!”, astfel că, timp de câteva zile, s-au colectat pachete cu ajutoare umanitare, distribuite ulterior beneficiarilor. Acţiunea s-a desfăşurat sub îndrumarea prof. Jozsa Krisztina Herientle, Iozsa Marcela, Molnar Kristina şi Maria Borz. “Obiectivele campaniei au constat în sensibilizarea tuturor elevilor, a profesorilor, a părinţilor faţă de copiii care provin din familii cu situaţie materială precară, dar şi dezvoltarea, în rândul elevilor, a competenţelor sociale şi a sentimentelor de compasiune faţă de semenii nevoiaşi. Nu în ultimul rând, s-a urmărit implicarea părinţilor în acţiuni caritabile”, a declarat consilierul de imagine al şcolii respective, prof. Maria Borz.

Tot în această perioadă, în unitatea de învăţământ din Pericei a avut loc o serie de activităţi specifice sărbatorilor de iarnă, printre care o expoziţie de desene tematice. Au fost expuse, astfel, lucrări cu tema Naşterii Domnului pentru care s-a folosit tehnica filigran, elevii fiind îndrumaţi de prof. Dani Ildiko.

De asemenea, copiii din clasele V-VIII, de la secţia maghiară şi pregătiţi de prof. Nagy Eva, au susţinut un program artistic, în timp ce grupuri de elevi au colindat instituţiile publice şi Primăria Pericei. Directorul Şcolii Gimnaziale nr.1 Pericei, Augustin Dănilă, are intenţia ca astfel de acţiuni să fie continuate în unitatea de învăţământ şi în 2013, mai ales că elevii s-au dovedit a fi extrem de receptivi faţă de propunerile făcute de dascăli.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 28 decembrie 2012 at 16:53 - Reply

    dar BARBI n-a primit ajutoare ?

  2. Anonim 31 decembrie 2012 at 15:15 - Reply

    BARBI= TONCIU =VIBRATOR

Lasa un Raspuns »