Campanie de reciclare a deşeurilor în şcolile din Zalău

Mihaela Moldovan 12 februarie 2013 1
Campanie de reciclare a deşeurilor în şcolile din Zalău

O campanie de conştientizare pe tema reciclării deşeurilor va fi desfăşurată, marţi, la Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu” din Zalău şi la Şcoala Postliceală Sanitară de stat din municipiu, activitatea ecologică urmând să fie înscrisă în competiţia naţională EcOprovocarea. Organizatorul evenimentului este echipa de ecoambasadori formată din elevi şi profesori de la Colegiul Naţional “Silvania“ (CNS) din Zalău, de la Şcoala Gimnazială Mirşid şi Şcoala Gimnazială Crişeni. În cadrul acestei campanii, ecoambasadorii se vor deplasa în fiecare clasă şi le vor vorbi elevilor despre importanţa protejării mediului, reutilizării şi colectării selective a deşeurilor. De asemenea, va fi organizat şi un târg unde vor fi expune cărţi şi obiecte de artizanat, ce vor putea fi achiziţionate în schimbul materialelor reciclabile aduse de elevi. „Ecoambasadorii CNS au misiunea de a organiza evenimente cu un impact pozitiv asupra mediului, de a implica şi motiva cât mai mulţi colegi pentru a participa la evenimente, de a implementa mici proiecte de reciclare, de îngrijire a spaţiului verde, de conştientizare a comunităţii privind diferite probleme de mediu etc. Fiecare om ar trebui să fie conştient că pentru o dezvoltare durabilă este necesară o educaţie în spiritul ecologiei, iar aceasta este doar o mică parte din tot ceea ce trebuie sa facem pentru mediu”, a declarat Daciana Vlaic, elevă a CNS şi membră în echipa de proiect.
Ecoambasadorii CNS au derulat activităţi ecologice şi lunile trecute, concursul naţional pe teme ecologice luând startul în 15 noiembrie. Astfel, primul pas în acest domeniu verde a fost organizarea campaniei de conştientizare pe tema voluntariatului „Alătură-te nouă, fii voluntar!”, care a avut ca rezultat participarea elevilor, a profesorilor şi a personalului administrativ la acţiunea de igienizare şi îngrijire a grădinii CNS. O altă campanie de conştientizare, numită „Şi deşeurile au valoare”, a constat în reciclarea deşeurilor, rezultatul fiind colectarea unei cantităţi semnificative de sticlă, PET-uri, hârtie, etc.
EcOprovocarea este o competiţie naţională pe teme de mediu, organizată de Asociaţia ViitorPlus şi având ca sponsor principal compania TenarisSilcotub. La concurs participă patru echipe – două din Sălaj şi două din Călăraşi, acestea fiind judeţele în care multinaţionala are deschise fabrici. Competiţia începută în toamna anului trecut se va încheia în 15 mai anul curent. Toate activităţile care se desfăşoară în cadrul acestui concurs au ca tema mediul înconjurător şi protejarea lui, fiind pe bază de voluntariat.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. bbwwaaa 12 februarie 2013 at 11:38 - Reply

    de ce nu se fac aceste activitati in toate scolile ???? stau langa liceul de chimie si zilnic se arunca hartie ,peturi mizerie , toate la un loc !!!!!de ce nu se iau masuri ????

Lasa un Raspuns »