Calculatorul a repartizat elevii in clasele de liceu

Magazin Salajean 2 iulie 2010 0

Calculatorul a repartizat elevii in clasele de liceuPentru cei peste 2.400 de absolventi de gimnaziu care aspira la locurile din liceele salajene in anul scolar 2010-2011, astazi emotiile ating punctul maxim. In cursul zilei, tinerii vor afla unde vor merge din toamna la liceu.

Conform Calendarului Ministerului Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului, in data de 2 iulie are loc repartizarea computerizata in invatamantul liceal si profesional de stat a absolventilor clasei a VIII-a. Rezultatele au ajuns insa cu o zi mai devreme la inspectoratele scolare din tara, in seara zilei de ieri. Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a precizat ca in cursul zilei de astazi, cel tarziu sambata, vor fi afisate la unitatile de invatamant gimnazial listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si lista cu locurile neocupate in unitatile de invatamant din judet. In data de 5 iulie, fiecare unitate de invatamant liceal va afisa lista candidatilor repartizati in acea unitate.

Repartizarea s-a facut in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, calculata in functie de media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a (care reprezinta 25 la suta), de media generala la evaluarea nationala din clasa a VIII-a (25 la suta) si media generala de absolvire a claselor V-VIII (50 la suta). Exceptie fac liceele si clasele pentru care s-au sustinut deja probele de aptitudini din prima sesiune. Asadar, in urma repartizarii computerizate, in functie de media si de optiunile elevilor, ei sunt repartizati pe profilele pentru care au optat.

In 26-28 iulie este programata repartizarea candidatilor din seriile anterioare, care au implinit varsta de 18 ani pana la data de 12 septembrie inclusiv, pe locurile de la invatamantul seral si cu frecventa redusa.

O a doua etapa a repartizarii computerizate este programata in data de 12 iulie si se adreseaza candidatilor care au participat si au ramas nerepartizati dupa prima etapa sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapa de admitere. Completarea optiunilor pentru cea de-a doua etapa a admiterii computerizate se va face in perioada 5-9 iulie, iar in 12 iulie va avea loc admiterea computerizata, urmand ca urmatoarea zi sa se afiseze rezultatele in scoli. Ultima repartizare computerizata va avea loc in intervalul 1-10 septembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »