Bursierii din Zalău primesc aceiaşi bani ca anul trecut

Andreea Vilcovschi 4 aprilie 2013 1
Bursierii din Zalău primesc aceiaşi bani ca anul trecut

Unităţile de învăţământ din municipiu au primit mai puţin de jumătate din suma pe care au solicitat-o de la bugetul Zalăului pentru a plata burselor şcolare. Potrivit deciziei consilierilor locali, în 2013, 16 şcoli şi licee vor primi 175.000 de lei, faţă de aproape 395.000 de lei cât au cerut. Din totalul alocat, 88.350 de lei sunt destinaţi burselor sociale, 83.720 de lei, celor de studiu, şi mai puţin de 3.000 de lei, burselor de performaţă.
În condiţiile unor “resursele limitate ale bugetului local”, aleşii municipali au decis ca bursele ce vor fi acordate în acest an să fie în cuantumul stabilit în anul anterior. Altfel spus, beneficiarul bursei sociale va primi 20 de lei/lună, cel recompensat cu bursă de studiu, 20 de lei/lună, în timp ce bursa de performaţă va fi de 50 de lei/lună/elev.
Cei mai mulţi bani vor ajunge la Liceul “Mihai Viteazul”, elevii de aici urmând să primească 41.400 de lei. Îi urmează Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, pentru care vor fi viraţi de la bugetul local puţin peste 29.000 de lei, şi Liceul de Artă “Ioan Sima”, cu aproape 18.000 de lei pentru asigurarea burselor şcolare.
Bursele se acordă pe o perioadă de nouă luni, respectiv în intervalele ianuarie-iunie 2013 şi octombrie-decembrie 2013.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 10 aprilie 2013 at 13:25 - Reply

    dar de bursele de transport nu vorbeste nimeni,cat se cheltuie cu abonamentele elevilor,sa va fie rusine…………………….

Lasa un Raspuns »