Burse pentru masterandele nevoiaşe

Andreea Vilcovschi 9 octombrie 2012 0
Burse pentru masterandele nevoiaşe

Sălăjencele care urmează studii de masterat şi care se află în situaţii sociale defavorizate pot beneficia de burse în valoare de 3.000 de lei pe an. Pentru a primi aceşti bani, studentele masterande trebuie să fie înmatriculate la studii universitare de master acreditat, în cadrul universităţilor de stat sau private din Regiunea de Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj), în anul I sau II, la zi, să fie integraliste şi să nu beneficieze de bursă socială ori de alte tipuri de bursă (Erasmus, bursă de merit etc.)

Pentru anul universitar 2012-2013, cele trei universităţi participante – Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – au pus la bătaie peste 1.300 de burse sociale, studentele interesate putându-şi depune dosarele până în 31 octombrie.

Scopul acestor burse este de a facilita accesul studentelor care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, la pregătire universitară, în cadrul studiilor de masterat. Pot aplica tinerele a căror familie nu realizează pe ultimele trei luni un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare de 1.100 de lei, cele orfane de ambii părinţi, care provin din casele de copii sau plasament familiar, care nu realizează venituri, dar şi strudentele bolnave de TBC, care suferă de diabet, boli malingne, astm bronşic, miopie gravă etc. Informaţii complete despre criteriile de acordare şi actele necesare pentru obţinerea burselor sociale se găsesc la adresa www.rsf.uaic.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »