Burse pentru elevii salajeni de etnie roma

Magazin Salajean 5 octombrie 2010 0

Burse pentru elevii salajeni de etnie roma Un total de 80 de elevi salajeni de etnie roma din clasele VII – X s-au inscris la concursul national de burse din cadrul proiectului Educatia copiilor romi – calea spre un loc de munca stabil al Agentiei Nationale pentru Romi din Bucuresti.

Potrivit Institutiei Prefectului Judetului Salaj, la clasa a VII-a, sunt un total de 28 de dosare din care trei solicita bursa de merit, iar restul sunt pentru bursa sociala, la clasa a VIII-a sunt 35 de dosare, dintre care patru pentru bursa de merit si restul sunt pentru bursa sociala. In acelasi conetxt, la clasa a IX-a sunt un total de patru dosare pentru bursa sociala, iar la clasa a X-a tot patru dosare pentru burse sociale.

In fiecare judet vor fi aprobate, in 2010, cate 30 de burse, ce se vor adauga celor 20 existente din editia de anul trecut.

Cuantumul bursei de merit va fi de 225 de lei, lunar, iar cuantumul bursei sociale va fi de 185 de lei, lunar. Bursierii vor beneficia de mentoring, pe intreaga perioada a anului scolar, rolul mentorului fiind in mod special cel de acordare de sprijin in diferite situatii de risc pe care le pot prezenta beneficiarii proiectului.

Obiectivul general al proiectului este cresterea nivelului de educatie al copiilor romi din mediul rural si urban si dezvoltarea capitalului uman in vederea includerii in viitor a acestora pe o piata a muncii moderna si flexibila, prin asigurarea accesului la educatie si reducerea fenomenului de parasire timpurie a scolii.

Obiectivul specific este asigurarea accesului egal la educatie pentru elevii de etnie roma cu situatie financiara precara. Ne bucuram ca si romii din Salaj sunt interesati de aceste burse, ceea ce insemna ca sunt interesati de cresterea nivelului de educatie, precizeaza Alin Lacatus – consilier in cadrul Biroului Judetean pentru Romi Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »