Bani mai multi pentru profesorii de la bacalaureat

Magazin Salajean 28 mai 2012 0

Bani mai multi pentru profesorii de la bacalaureat Sumele alocate pentru plata cadrelor didactice care lucreaza in comisiile din centrele de examinare si evaluare la examenul de bacaluareat vor fi cu 15 la suta mai mari decat anul trecut. Aceasta majorare a fost aprobata saptamana trecuta printr-un nou Ordin al Ministrului Educatiei, la cateva zile de cand s-a anuntat ca profesorii vor fi remunerati la acelasi nivel de anul trecut.

Astfel, presedintele unei comisii din centrele de examen va primi 460 de lei la o comisie cu pana la 450 de candidati (inclusiv), respectiv aproape 490 de lei la o comisie de peste 450 de candidati. Vicepresedintii, secretarii si membrii comisiilor din centrele de examen vor fi platiti cu cate 316 lei, iar un asistent, cu 28 de lei pe zi.

De asemenea, la comisiile din centrele zonale de evaluare, presedintele va primi cu 15 la suta fata de 600 de lei cat era la o comisie de pana la 1.000 de candidati (inclusiv), respectiv 625 de lei, pentru comisiile cu peste 1.000 de candidati. Profesorii evaluatori vor fi platiti cu cate 4,6 lei pentru fiecare lucrare corectata. Tot atat vor primi profesorii care vor face parte din comisiile de solutionare a contestatiilor.

Personalul didactic care va face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale va fi platit cu cate 2,3 lei pentru fiecare candidat examinat, se mai precizeaza in ordin. La proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna, plata va fi de 3,45 lei pentru fiecare candidat examinat.

Ordinul reglementeaza si plata personalului didactic care va face parte din comisiile organizate in unitatile de invatamant pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a. Sumele sunt, si in cazul acestui examen, identice cu cele de anul trecut: 172 de lei pentru un membru si 23 de lei pe zi pentru un asistent. Profesorii evaluatori vor primi cate 3,45 lei pentru fiecare lucrare corectata.

Cadrele didactice si inspectorii scolari care fac parte din comisia judeteana nu vor fi remunerati, considerandu-se ca aceste activitati fac parte din atributiile postului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »