Bani de liceu si pentru anul scolar in curs

Magazin Salajean 12 octombrie 2009 0

Bani de liceu si pentru anul scolar in curs

Elevii care frecventeaza institutiile de invatamant salajene vor primi si in anul scolar 2009-2010 Bani de liceu, in ciuda crizei economice, a scandalurilor din educatie si a scaderii preconizate a salariilor din invatamant. De bursa sociala lunara, al carei cuantum este de 180 de lei, vor beneficia liceenii care provin din familii cu venituri reduse, al caror venit brut lunar pe membru de familie, realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, a fost de maxim 150 de lei, precum si elevii care beneficiaza de o masura de protectie ori aflati sub tutela sau curatela in cadrul respectarii conditiei de venit precizate mai sus. Intre aceste venituri nu vor fi incluse alocatiile de stat, alocatiile suplimentare, bursele de studiu, bursele sociale, precum si alte categorii de ajutoare sociale financiare acordate elevilor.

Doua noi criterii de acordare a sprijinului finaciar

Szabo Stefan, inspector scolar general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, spune ca sprijinul financiar Bani de liceu se acorda pe baza de cerere, formulata de elev cu autorizarea reprezentantului legal, inregistrata pana la data de 1 octombrie, la unitatea de invatamant la care elevul este inscris. Acest sprijin financiar se acorda respectand legislatia in vigoare si in functie de fondul alocat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii pentru acest program, stabilindu-se astfel numarul de beneficiari. Ca o noutate, din acest an, au mai fost introduse doua noi criterii de departajare a potentialilor beneficiari: media generala a anului scolar precedent, avand prioritate la bursa elevii cu media generala mai mare, si numarul de absente nemotivate inregistrate de solicitant, a mentionat Szabo. Media generala solicitata va rezulta din adeverinta eliberata de catre unitatea scolara. Tot din aceasta adeverinta trebuie sa rezulte numarul absentelor nemotivate acumulate in anul scolar anterior depunerii cererii. In cazul aplicarii acestui criteriu, vor avea prioritate elevii cu un numar mai mic de absente nemotivate in perioada solicitata.

Lista finala a beneficiarilor, in 6 noiembrie

Inspectorul scolar general adjunct Szabo afirma ca, in acest an, se va lua mai in serios efectuarea anchetelor sociale, ISJ Salaj neavand nicio autoritate insa in a investiga daca declaratiile parintilor sunt veridice sau nu. Competente in aceasta arie sunt unitatile scolare si primariile din judet, care, pe baza declaratiilor, trebuie sa faca anchete sociale pentru a vedea daca se confirma starea materiala precara a solicitantilor. Verificarea indeplinirii conditiilor de eligibilitate si a anchetelor sociale se va face, in perioada 1-23 octombrie, de catre compartimentele specializate din cadrul primariilor, urmand ca in data de 28 octombrie, sa fie afisata lista beneficiarilor. Perioada de contestatii a fost stabilita pentru intervalul 28 octombrie – 2 noiembrie, urmand ca rezultatele acestora sa fie afisate pe data de 6 noiembrie. In aceeasi zi va fi afisata lista finala a beneficiarilor Bani de liceu, respectiv a bursei lunare de 180 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »