Balul Balurilor bate filmul!

Magazin Salajean 22 decembrie 2011 0

Elevii claselor a IX-a care au castigat titlurile de Miss si Mister la liceele la care studiaza vor participa, astazi, la cea mai mare competitie pe licee din judetul Salaj, si anume Balul Balurilor 2011. La fel ca anii ateriori, scopul evenimentului este unul caritabil, sumele colectate din vanzarea biletelor si din sponsorizari fiind donate unui adolescent cu grave probleme de sanatate.

Competitia este organizata de Consiliului Local al Tinerilor (CLT) Zalau , in parteneriat cu Primaria municipiului Zalau, Casa de Cultura a Sindicatelor si Fundatia pentru Educatie si Dezvoltare Locala Agapis. Potrivit coordonatorului CLT Zalau, Claudia Pop, opt perechi de liceeni s-au inscris pentru a castiga titlurile de Miss si Mister al Balului Balurilor 2011. Am continuat aceasta traditie in organizarea balului ca eveniment caritabil. Prin urmare, toti banii adunati din vanzarea biletelor, precum si din sponsorizari vor fi donati unui licean din Zalau, Claudiu Micas, care are grave probleme de sanatate si are nevoie de mai multe operatii costisitoare, ne-a declarat Claudia Pop.

Titlul evenimentului din acest an este Fiecare-n filmul lui. Pe langa spectacolul oferit de concurenti, pe scena vor urca si formatii de muzica si de dans, precum si invitati surpriza. Evenimentul va avea loc astazi, incepand cu ora 16, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau.

O mana de ajutor pentru Claudiu!

Claudiu Micas este elev in ultimul an de liceu, in clasa a XII-a E de la Grupul Scolar Mihai Viteazul din Zalau. Acesta s-a nascut cu o serie de malformatii congenitale, de la varsta de trei luni si pana la 13 ani suferind peste 30 de interventii chirurgicale. A fost operat in cadrul multor institutii medicale din Cluj-Napoca, printre care: Spitalul Militar, Clinica Maxilo-faciala, Clinica de Chirurgie Infantila, Spitalul de Recuperare, dar si la Spitalul de Copii din Pitesti. Pentru refacerea cavitatii bucale, Claudiu are nevoie de transplanturi de os, operatii ce se vor executa in mai multe etape. Mai are nevoie de operatii la ochi si la faringe, nefiind luate in considerare operatiile estetice care ar putea urma. Aceste operatii au fost amanate de catre medici pana la maturizarea organismului, respectiv la implinirea varstei de 18 ani. La aceasta data, Claudiu are 18 ani si 6 luni. El face parte dintr-o familie cu venituri modeste. Parintii sunt muncitori si totalizeaza un venit lunar de 1.300 de lei. In familie sunt doi copii, celalalt copil nu are niciun fel de probleme de sanatate. Din punct de vedere intelectual, Claudiu Micas este bine dezvoltat, reusind sa indeplineasca sarcinile scolare fara dificultate. Desi vorbeste cu greutate, s-a integrat cu usurinta in colectivul de elevi. Orice sprijin acordat poate insemna un pas spre vindecarea tanarului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »