Bacalaureatul incepe astazi, cu proba orala de Limba romana

Magazin Salajean 15 februarie 2010 0

Bacalaureatul incepe astazi, cu proba orala de Limba romanaPrima sesiune a examenului de bacalaureat 2010 incepe astazi, 15 februarie, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana. Pentru sustinerea ei s-au inscris peste 2.600 de elevi de clasa a XII-a din judetul Salaj. Pana in data de 4 iunie, candidatii vor da examenul la proba de competente lingvistice si de comunicare orala in limba romana, in limba materna, proba de competente digitale, dar si cea de competente lingvistice intr-o limba moderna.

Anul acesta, structura examenului de bacalaureat a fost modificata, reducandu-se astfel numarul de probe, cele orale fiind programate in timpul anului scolar. Prima proba din cadrul examenului, respectiv cea de evaluare a competentelor lingvistice si de comunicare orala in limba romana, se va desfasura in zilele de 15, 16 si 17 februarie. Testarea candidatilor va incepe, in fiecare zi, de la ora 9:00. Fiecare elev va avea la dispozitie 15 minute pentru a-si prezenta subiectul de examen.

Rezultatele obtinute de candidati la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna, vor fi afisate, la finalul fiecarei zile de examinare. Evaluarea candidatilor nu se exprima prin note sau prin calificativ admis sau respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national. Nivelul de competenta lingvistica de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna se stabileste de comun acord de catre cei doi profesori examinatori.

Tinerii in ultimul an de liceu vor mai sustine, in perioada 17-19 februarie, proba de competente lingvistice si de comunicare orala in limba materna, in perioada 19-29 aprilie, cea de competente digitale, iar intre 31 mai si 4 iunie, cea de competente lingvistice intr-o limba moderna. Un elev care nu se prezinta la probele orale poate participa la probele scrise, insa nu poate promova examenul de bacalaureat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »