Bacalaureatul de toamna incepe astazi

Magazin Salajean 23 august 2010 0

Bacalaureatul de toamna incepe astaziAproximativ 550 de absolventi de liceu din judetul Salaj s-au inscris pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat de anul acesta, ce incepe astazi. Toate problele de examen, atat cele orale, cat si cele scrise, se sustin la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalau. Prima proba din aceasta sesiune de bacalaureat este cea de limba si literatura romana – oral, pentru care s-au inscris 15 candidati. In cursul zilei de maine, doar doi candidati vor fi examinati, acestia urmand a sustine proba orala de limba materna.

Pentru proba C din cadrul examenului de bacalaureat, respectiv proba orala de limbi straine, au aplicat 29 de absolventi ai cursurilor liceale, majoritatea optand pentru limba engleza (24), in timp ce proba de competente digitale, cea de calculator, va fi sustinuta de 22 de absolventi.

Pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat, ce incep in 30 august, numarul de inscrisi este mult mai mare. 260 de absolventi vor da examenul scris de limba si literatura romana, 303 s-au inscris pentru sustinerea probelor de matematica si istorie, iar 163 vor da examenul la proba scrisa la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele finale obtinute de candidati, dupa solutionarea eventualelor contestatii, vor fi afisate in data de 9 septembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »