Bacalaureat special pentru un şimleuan

Magazin Salajean 29 iunie 2011 0

Bacalaureat special pentru un şimleuanUn absolvent al Grupului Şcolar Ioan Ossian Şimleu Silvaniei a avut parte de un altfel de examen de bacalaureat. Acesta a susţinut proba de limba şi literatura română împreună cu o altă persoană desemnată de comisia de supraveghere, pentru faptul că adolescentul are un handicap care-l împiedică să scrie. După cum ne-a declarat, ieri, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan, candidatul a suferit un accident în urma căruia a rămas cu o semipareză la mâna dreaptă, aflându-se în imposibilitatea de a scrie. Cu o zi înainte de prima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat am primit o solicitare din partea candidatului pentru a susţine această probă cu o altă persoană. Cererea a fost trimisă către Ministerul Educaţiei spre înştiinţare, decizia rămânând la nivelul comisiei de bacalaureat. A fost desemnat astfel un cadru didactic de altă specialitate care să scrie după dictare lucrarea elevului. Acesta a susţinut proba într-o sală cu mai puţini candidaţi, minim trei, pentru a nu-i deranja, a declarat Ioan Abrudan. Adolescentul a susţinut examenul la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Şimleu Silvaniei.

Şi la evaluarea naţională pentru absolvenţii claselor de gimnaziu, un candidat din localitatea Crasna a susţinut cele trei probe la domiciliu. Elevul este imobilizat la pat, astfel încât o comisie de evaluare s-a deplasat la domiciliul acestuia. Urmare afişării rezultatelor, acesta a obţinut o medie foarte bună, respectiv 9,10.

Conform calendarului de bacalaureat, următoarea probă va avea loc astăzi, respectiv proba obligatorie a profilului. La proba de limba şi literatura română s-au prezentat 2.437 de candidaţi, 52 fiind absenţi şi unul eliminat, în timp ce la limba maternă au fost prezenţi 412 candidaţi, doar unul fiind absent. Vineri este ultima zi de examinare din această sesiune de bacalaureat, când candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele finale se vor afişa în data de 8 iulie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »