Bacalaureat in maternitate

magazinsalajean 4 iulie 2012 0
Bacalaureat in maternitate

Mihaela Oprea

Sase candidati salajeni inscrisi la examenul de bacalaureat din aceasta sesiune sustin probele scrise in conditii speciale. Printre acestia se numara o tanara care a nascut la finele saptamanii trecute, precum si o absolventa care a suferit o interventie chirurgicala chiar in noaptea dinaintea primei probe scrise desfasurata luni, 2 iulie.

Inspectorul scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj,Szabo Stefan, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca toti cei sase candidati au avut documentatia necesara pentru a putea sustine bacalaureatul in conditii speciale. “In asemenea cazuri, se desemneaza doi profesori supraveghetori sau din comisie care sa se deplaseze la domiciliul candidatului sau in spital, dupa cum impune situatia. La incheierea probei, lucrarea candidatului se duce la centrul de examinare de care apartine, insa obligatoriu in prezenta a cel putin doua persoane”, ne-a declarat reprezentantul ISJ Salaj.

Dintre cei sase candidati, trei sunt arondati la centrul de examinare de la Grupul Scolar “Iuliu Maniu” Simleu Silvaniei, doi candidati sunt la Colegiul National “Silvania” (CNS) din Zalau, iar unul de la Grupul Scolar “Octavian Goga” Jibou.

Potrivit sursei citate, candidatii care au sustinut proba scrisa in conditii speciale au ajuns in aceasta situatie din cauze medicale. Intr-unul dintre cazuri este vorba de o absolventa, din promotiile anterioare, a Grupului Scolar “Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei, care a nascut in cursul saptamanii trecute. Un alt candidat, o tanara absolventa de la CNS Zalau, a sustinut proba in spital, fiind internata urmare unei operatii de apendicita. De asemenea, un alt candidat de la CNS Zalau a solicitat sustinerea examenului in conditii speciale, avand probleme mari de vedere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »