Bacalaureat de toamna cu sute de candidati salajeni

Magazin Salajean 4 august 2010 0

Bacalaureat de toamna cu sute de candidati salajeni

Sute de absolventi de liceu din judetul Salaj vor sustine examenul de bacalaureat in sesiunea de toamna din august-septembrie. Majoritatea sunt candidati inscrisi pentru sustinerea probei obligatorii a profilului la disciplina matematica, respectiv peste 280 de candidati.

Din datele prezentate de Mirel Matyas, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (SIJ) Salaj si presedintele Comisiei Judetene de Bacalaureat (CJB), pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au inscris 547 de candidati, dintre care 376 de absolventi ai cursurilor la zi, 45 ai invatamantului seral iar 126 la frecventa redusa.

Pentru sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat a fost stabilit ca si centru de examen Colegiul Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian (API) din municipiu, unde, din cauza numarului mic de candidati, se vor sustine si probele de evaluarea competentelor lingvistice si digitale, a declarat Matyas. Probele de competente vor fi sustinute in perioada 23-27 august, iar cele scrise in intervalul 30 august – 2 septembrie. Primele rezultate vor fi afisate in 5 septembrie, in aceeasi zi fiind primite si contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate cel tarziu la data de 9 septembrie.

Majoritatea restantierilor, la matematica

Dintre cei peste 540 de candidati la aceasta sesiune de bacalaureat, mai bine de jumatate vor sustine proba obligatorie a profilului, la matematica. Pentru probele orale sunt inscrisi in total 68 de candidati, in timp ce la probele orale s-au inscris: 260 de candidati pentru proba de Limba si literatura romana, 14 pentru Limba materna, 303 pentru proba obligatorie a profilului, dintre care 283 la matematica iar 20 la istorie, precum si 163 de candidati la proba la alegere a profilului si specializarii, a afimat presedintele CJB Salaj.

Dupa sustinerea probelor si afisarea rezultatelor finale, reprezentantii ISJ Salaj vor intocmi un raport cu rezultatele elevilor la cele doua sesiuni de bacalaureat, care va fi trimis spre minister. De asemenea, vor fi reevaluate intre 50 si 100 de lucrari de la diverse discipline si licee din judet pentru verificarea modalitatii in care s-a facut corectarea si notarea acestor lucrari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »