Azi incepe scoala

Magazin Salajean 13 septembrie 2010 0

Azi incepe scoala Aproape 40.000 de elevi si prescolari din judetul Salaj incep, astazi, noul an scolar. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, anul scolar 2010-2011 va incepe pe 13 septembrie si va avea 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare.

Zi festiva pentru elevii si prescolarii din intreaga tara care incep, astazi, un nou an scolar. Clopotelul va suna pentru prima oara pentru micutii care, cu mari emotii, pasesc timizi in clasa intai. Si copiii de gradinita se bucura de revederea cu colegii de grupa, ducand in brate buchete mari de flori pentru educatoare. De asemenea, elevii de clasele a V-a si a IX-a au emotii in prima zi de scoala, intalnindu-si pentru prima oara viitorii colegi cu care vor studia alaturi pentru urmatorii patru ani.

Anul scolar 2010-2011 este structurat pe doua semestre. Cursurile semestrului I vor incepe in data de 13 septembrie si se vor incheia in 29 ianuarie 2011. In perioada 1-7 noiembrie 2010, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar vor fi in vacanta. Elevii vor mai fi in vacanta incepand din 22 decembrie si pana in 4 ianuarie, anul viitor. Din 5 ianuarie si pana in 28 ianuarie 2011 se desfasoara cursuri, urmand ca vacanta intersemestriala sa aiba loc in intervalul de timp 29 ianuarie – 6 februarie 2011. Semestrul al doilea va incepe dupa aceasta vacanta, respectiv din 7 februarie, si se va incheia pe 17 iunie. Elevii vor avea urmatoarea vacanta din 16 aprilie pana la data de 25 aprilie 2011 si din nou cursuri, in perioada 26 aprilie – 17 iunie 2011. Vacanta de vara este prevazuta in perioada 18 iunie – 11 septembrie 2011.

Tezele de pe semestrul I al anului scolar 2010-2011 se sustin, de regula, pana la data de 17 decembrie 2010, iar tezele de pe semestrul al II-lea al anului scolar 2010-2011 se sustin, de regula, pana la data de 20 mai anul viitor, prevede ordinul de ministru. In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar, prevede regulamentul.

Calendarul examenelor si evaluarilor nationale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competentelor profesionale, precum si calendarul admiterii in clasa a IX-a se vor aproba prin ordine distincte ale ministrului Educatiei. Prin derogare se stabileste pentru clasa a IX-a de liceu filiera tehnologica, invatamant de zi, ca durata cursurilor este de 39 de saptamani, din care 36 saptamani de cursuri si trei saptamani de stagii de pregatire practica, in conformitate cu prevederile planurilor-cadru.

Pentru clasa a XI-a anul de completare si pentru invatamantul special clasele a IX-a – a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologica, durata cursurilor este de 37 de saptamani, insumand 183 de zile, iar pentru clasa a XI-a de liceu filiera tehnologica, ruta directa de calificare, si pentru clasa a XII-a de liceu filiera tehnologica, ruta progresiva de calificare, durata cursurilor este, in functie de prevederile planurilor-cadru, de 37 de saptamani, insumand 182 de zile lucratoare, respectiv de 38 de saptamani, insumand 187 de zile lucratoare. Totodata, pentru invatamantul postliceal (scoala postliceala si scoala de maistri), durata cursurilor este cea stabilita prin planurile de invatamant in vigoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »