Avalansa de solicitari pentru functii de conducere in scolile salajene

Magazin Salajean 8 martie 2012 0

Avalansa de solicitari pentru functii de conducere in scolile salajeneCirca 170 de profesori, directori de scoli si inspectori scolari din judetul Salaj si-au depus cereri pentru a deveni membri ai Corpului national de experti in managementul educational. Potrivit noilor prevederi legislative, doar cei care fac parte din aceasta structura vor avea dreptul sa obtina, prin concurs, posturi de conducere in unitatile scolare.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ca 170 de cadre didactice din judet s-au inscris on-line pentru constituirea corpului national de experti in management educational. In conformitate cu programul stabilit in acest sens, data limita de inscrieri a fost 5 martie. In aceasta perioada, respectiv in intervalul 7-12 martie, candidatii admisi la etapa de selectie on-line vor trebui sa depuna la sediul ISJ un portofoliu cu documentele prevazute de metodologia in vigoare.

In zilele de 13 si 14 martie, inspectoratele scolare vor trebui sa transmita catre Ministerul Educatiei lista candidatilor declarati admisi dupa etapa de selectie online, care la data inscrierii la selectie ocupa o functie de conducere sau de indrumare si control din inspectoratul scolar, precum si dosarele acestora. Intre 15 si 28 martie are loc evaluarea portofoliilor candidatilor de catre comisiile de evaluare constituite la nivelul inspectoratului scolar, respectiv la nivelul Ministerului.

Rezultatele selectiei vor fi validate in 29 martie de catre Consiliul de administratie al Inspectoratului Scolar, ulterior fiind afisate, in ordinea descrescatoare a punctajelor, rezultatele evaluarii. Pentru a fi admis ca membru al Corpului national de experti in managementul educational, un cadru didactic trebuie sa obtina un minim de 70 de puncte din 100 posibile.

Pentru a intra in aces sistem, cadrele didactice au trebuit sa indeplineasca o serie de conditii: sa faca dovada acumularii a 60 de credite transferabile in cadrul unor programe acreditate de formare in domeniul managementului educational; sa fie cadre didactice titulare in invata-mantul preuniversitar sau intr-o unitate de invatamant si sa aiba cel putin gradul didactic II; sa fi obtinut in ultimii patru ani calificativul de foarte bine si sa nu fi fost sanctionate disciplinar in anul scolar in care participa la selectie; sa nu fi fost lipsite de dreptul de a ocupa o functie de conducere sau de indrumare si control in invatamant prin hotarare judecatoreasca definitiva de condamnare penala sau sa nu fie exclus din Registrul national al expertilor in management educational.

La aceasta data, in judetul Salaj, toti directorii unitatilor de invatamant preuniversitar detin functiile de conducere cu interimat. Este vorba de directorii si adjunctii din cele 118 unitati cu personalitate juridica.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »