Au ratat bacalaureatul… din nou

Magazin Salajean 26 august 2010 0

Au ratat bacalaureatul... din nouZece dintre candidatii salajeni inscrisi pentru sesiunea de toamna a bacalaureatului au ratat sansa de a obtine diploma de absolvire a liceului, anul acesta, absentand la primele trei probe orale din cadrul examenului. Doi dintre acestia au uitat sa se prezinte la proba orala de limba si literatura romana, de luni, iar opt au absentat de la proba de evaluarea competentelor lingvistice.

Potrivit presedintelui Comisiei Judetene de Bacalaureat Salaj, Mirel Matyas, in primele trei zile de examen nu s-au inregistrat niciun fel de probleme, iar niciunul dintre candidati nu a fost eliminat. Din cei prezenti la prima proba de bacalaureat, cea de limba romana oral, sase candidati au primit certificate de utilizator mediu, tot sase au fost incadrati la utilizator avansat, in timp ce doar unul a atins nivelul experimentat.

La proba orala de limba materna s-au prezentat ambii candidati inscrisi, unul reusind sa treaca proba la nivel avansat iar celalalt la nivel experimentat. In zilele de marti si miercuri, absolventii de liceu au sustinut proba orala de evaluarea competentelor lingvistice. Din cei 30 de candidati inscrisi pentru aceasta proba, opt au absentat – sase la engleza si doi la franceza, fiind declarati respinsi. Candidatii absenti la cel putin una dintre probele nepromovate in sesiunile anterioare vor putea sustine bacalaureatul doar anul viitor.

Astazi, 22 de absolventi de liceu din judet sunt asteptati la proba de evaluarea competentelor digitale, sustinuta in centrul de examen stabilit la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »