Au inceput inscrierile la sesiunea de vara a bacalaureatului

Magazin Salajean 29 mai 2012 0

Au inceput inscrierile la sesiunea de vara a bacalaureatuluiAbsolventii claselor de liceu sunt asteptati, in aceste zile, sa isi depuna cererile de inscriere pentru a participa la examenul de bacalaureat din prima sesiune din acest an. Pentru a fi acceptati la examene, e nevoie ca fiecare candidat sa depuna, in intervalul 28-30 mai, o cerere fisa-tip informatizata la secretariatul liceului de care apartin.

Potrivit inspectorului scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, examenul de bacalaureat din acest an se va desfasura conform metodologiei in vigoare anul trecut, cu o mica exceptie. Singura modificare adusa in aceasta sesiune de bacalaureat este faptul ca, in prima zi a probei lingvistice de comunicare orala in limba romana, candidatii vor incepe examenul de la ora 12 si nu de la ora 9, cum era in anii trecuti, a mentionat Ioan Abrudan. De asemenea, la fel ca in cea de-a doua sesiune de bacalaureat de anul trecut, toate salile de examen vor fi dotate cu camere de supraveghere video, cel mai probabil camere web.

Potrivit calendarului de desfasurare a examenului de bacalaureat, prima proba orala, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana va fi sustinuta in perioada 11-13 iunie. Proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna se va desfasura in intervalul 13-15 iunie. Candidatii vor sustine proba de evaluarea competentelor digitale intre 18 si 22 iunie, iar cea de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala intre 25 si 27 iunie.

Probele scrise sunt programate incepand cu data de 2 iulie, cu proba scrisa la limba si literatura romana, iar in 3 iulie, proba scrisa la limba si literatura materna. Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta in 4 iulie, iar ultima proba scrisa, cea la alegerea profilului si specializarii, va avea loc la 6 iulie. Primele rezultate se vor afisa in 8 iulie, iar dupa solutionarea eventualelor contestatii, vor fi prezentate, in 13 iunie, rezultatele finale la examenul de bacalaureat.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc in perioada august-septembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »