Au inceput festivitatile de final de an scolar

Magazin Salajean 21 iunie 2012 0

Au inceput festivitatile de final de an scolar

Toate unitatile de invatamant salajene organizeaza astazi si maine festivitati de incheiere a cursurilor din acest an scolar si premierea elevilor care au obtinut cele mai bune rezultate la invatatura. Aproximativ 40.000 de copii, inscrisi la scolile si gradinitele din judet, intra de vineri dupa-amiaza in vacanta de vara.

Doar elevii din clasele terminale de gimnaziu si liceu si-au luat mai devreme ramas bun de la colegi si profesori, pentru a se pregati pentru examenele nationale din aceasta perioada.

Spre deosebire de anii trecuti, in aceasta vacanta de vara se vor pregati pentru inceperea scolii un numar mult mai ridicat de copii, odata cu introducerea clasei pregatitoare la scoala. Cursurile si vacantele scolare pentru urmatorul an de invatamant au aceeasi structura precum in anul scolar in curs.

Elevii vor avea liber pana la data de 31 septembrie, cand incep cursurile semestrului intai. Clasele din invatamantul prescolar vor fi in vacanta in perioada 29 octombrie – 4 noiembrie 2012. Vacanta de iarna incepe in 22 decembrie 2012, elevii revenind la cursuri dupa o pauza de trei saptamani, respectiv din 13 ianuarie 2013. Cursurile semestrului al doilea incep in 14 ianuarie si se vor incheia in data de 21 iunie 2013, vacanta de primavara fiind stabilita in intervalul 6 – 21 aprilie. Elevii vor reveni la cursuri in 22 aprilie, urmand a intra in vacanta de vara din 21 iunie si pana in 8 septembrie 2013.

Pe parcursul anului scolar urmator, in saptamana 1-5 aprilie este programata si o saptamana dedicata activitatilor extracuriculare si extrascolare din cadrul programului Scoala altfel!.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »