Au început anchetele sociale pentru “Bani de liceu”

Mihaela Oprea 3 octombrie 2012 0
Au început anchetele sociale pentru “Bani de liceu”

Elevii sălăjeni provenind din familii sărace şi care au solicitat sprijin financiar de la stat prin intermediul programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu” sunt luaţi la puricat în următoarele săptămâni. În perioada 1-23 octombrie, comisiile de inspectori şcolari vor efectua anchetele sociale pentru a se analiza starea materială a familiei şi vor evalua eligibilitatea cererilor depuse de către elevi.
Purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Şcolar Sălaj, Marcel Lucaciu, a declarat că sprijinul financiar prevăzut în cadrul programului se acordă în cuantum de 180 lei lunar, pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat. “Beneficiarii acestui program sunt elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 de lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiţiei de venit”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Sprijinul financiar se acordă doar elevilor care urmează cursuri de zi, liceal sau învăţământul profesional, precum şcoala de arte şi meserii. Ajutorul se sistează dacă beneficiarul absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ. De asemenea, elevul pierde ajutorul dacă a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3 – 5 zile, dacă a obţinut sub nota 7 la purtare, dar şi dacă acesta nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ sau a fost exmatriculat.
În perioada 1-27 octombrie, cererile depuse de către elevi vor fi centralizate prin intermediul portatului dedicat programului de protecţia socială. Lista beneficiarilor programului “Bani de liceu” va fi afişată pe internet la data de 28 octombrie. Eventualele contestaţii pot fi depuse în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, urmând să fie soluţionate în intervalul 2 noiembrie – 6 noiembrie.
Anul trecut au beneficiat de acest ajutor lunar în cuantum de 180 de lei un număr de 1.200 de elevi din judeţ.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »