Au fost publicate subiectele pentru Bacalaureat

Magazin Salajean 19 martie 2009 0

Subiectele pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat din 2009 au fost publicate pe site-ul ministerului, urmand ca, in perioada 1-20 martie, sa fie in dezbatere publica, pentru corectarea eventualelor greseli.

Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar este cel care va primi sesizarile cu privire la subiectele postate.

Inscrierea candidatilor la bacalaureat va demara in data de 1 mai, elevii trebuind sa depuna dosarele pana cel tarziu in 9 mai. In 2009, bacalaureatul va avea loc in perioada 22 iunie – 9 iulie si se va desfasura dupa sistemul de anul trecut. De mentionat faptul ca Ministerul Educatiei intentioneaza sa finalizeze, pana in aprilie, un proiect de lege prin care sa restructureze atat programa scolara, cat si examenele din ciclul preuniversitar, urmand ca din 2010 numarul de probe de la bacalaureat sa se reduca, iar tezele cu subiect unic sa fie eliminate. Mai mult, Ministerul Educatiei a anuntat ca nu este de acord cu publicarea subiectelor, motiv pentru care va renunta, incepand de anul viitor, la aceasta metoda. Pana atunci, insa, subiectele la proba scrisa din acest an le gasiti pe http://subiecte2009.edu.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »