Astazi se da startul Concursului de Matematica si Informatica Grigore Moisil

Magazin Salajean 26 martie 2010 0

Peste 250 de elevi din sapte judete din tara participa, in perioada 26-28 martie, la cea de-a 25-a editie a Concursului Interjudetean de Matematica si Informatica Grigore Moisil, organizat, anul acesta, la Zalau. Judetele din care provin participantii, insotiti de o suta de cadre didactice de specialitate, sunt: Salaj, Satu Mare, Maramures, Mures, Bihor, Bistrita-Nasaud si Cluj.

Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc, astazi, de la ora 18:30, in Sala Avram Iancu din cadrul Primariei Municipiului Zalau. Competitia va avea loc sambata, intre orele 9:00 si 12:00, la Colegiul National Silvania Zalau. Concursul de matematica se va desfasura in salile din corpul A al colegiului (parter si etaj I), iar cel de informatica, in laboratoarele din corpul B. Intrucat este organizatorul concursului interjudetean, Salajul are un numar dublu de reprezentanti fata de celelalte judete, respectiv 64 de elevi (40 pentru matematica si 24 pentru informatica).

Tot sambata, comisia de evaluare a lucrarilor, formata din 11 profesori universitari din Cluj, Timisoara si Baia Mare, va corecta lucrarile participantilor la Concursul Interjudetean de Matematica si Informatica Grigore Moisil. In aceeasi zi, de la ora 18:30, in sala Avram Iancu a Primariei Zalau are loc festivitatea de premiere a celor mai buni elevi la Matematica si Informatica.

Concursul a debutat in anul 1986, la Baia Mare si au participat elevi din judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Satu Mare si Salaj. Incepand cu editia a XI-a, in concurs a intrat si judetul Bihor, iar de la editia a XVII-a, si judetul Cluj. Din acest an, a intrat in concurs si judetul Mures.

Aceasta editie a concursului interjudetean se va desfasura sub egida Anului Matematicii, asa cum a fost denumit 2010. Organizarea editiei cu numarul XXV a Concursului Interjudetean de Matematica si Informatica Grigore Moisil coincide cu aniversarea a 100 de ani de la infiintarea Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »