Astazi: O noua proba pentru candidatii la BAC

Magazin Salajean 18 iunie 2012 0

Astazi: O noua proba pentru candidatii la BACDupa ragazul de cateva zile, in care isi vor domoli emotiile ori vor mai repeta materia, cei peste 2.500 de candidati la bacalaureat vor sustine astazi proba de evaluarea competentelor digitale, programata a fi sustinuta intre 18 – 22 iunie. Potrivit calendarului de desfasurare, candidatii vor trece apoi la proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, care este stabilita pentru intervalul 25 – 27 iunie. Probele scrise sunt programate incepand cu data de 2 iulie, prima fiind proba scrisa la Limba si literatura romana, iar in 3 iulie, proba scrisa la Limba si literatura materna. Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta in 4 iulie, iar ultima proba scrisa, cea la alegerea profilului si specializarii, va avea loc in 6 iulie.

Primele rezultate se vor afisa in 8 iulie, iar dupa solutionarea eventualelor contestatii, vor fi prezentate, in 13 iunie, rezultatele finale la examenul de bacalaureat.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, ne-a declarat ca din totalul de 2.569 de candidati care sustin examenul de bacalaureat in aceasta sesiune, 2.221 sunt din seria curenta de absolventi, iar 348 din serii anterioare.

Pentru examenul din acest an, toate salile de examen sunt supravegheate de ochii lui Big Brother, in acest sens fiind cumparate aproximativ 170 de camere video, din care circa 25 sunt amplasate in salile unde se multiplica subiectele si unde se vor prelua lucrarile candidatilor. Camerele video fac diferenta intre sesiunea actuala de BAC si prima sesiune de bacalaureat din 2011, cand in Salaj nu au existat camere video, ISJ considerand la acea vreme ca

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »