Astazi: Mii de absolventi dau piept cu examenul de maturitate

Magazin Salajean 11 iunie 2012 0

Astazi: Mii de absolventi dau piept cu examenul de maturitateCei peste 2.500 de candidati din Salaj inscrisi pentru examenul de bacalaureat, in sesiunea de vara, vor intra in focul probelor astazi. Potrivit calendarului de desfasurare, prima proba orala, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in Limba romana va fi sustinuta in perioada 11-13 iunie. Proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna se va desfasura in intervalul 13-15 iunie. Candidatii vor sustine proba de evaluarea competentelor digitale intre 18 – 22 iunie, iar cea de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala intre 25 – 27 iunie.

Probele scrise sunt programate incepand cu data de 2 iulie, prima fiind proba scrisa la Limba si literatura romana, iar in 3 iulie, proba scrisa la Limba si literatura materna. Proba scrisa obligatorie corespunzatoare profilului va fi sustinuta in 4 iulie, iar ultima proba scrisa, cea la alegerea profilului si specializarii, va avea loc in 6 iulie. Primele rezultate se vor afisa in 8 iulie, iar dupa solutionarea eventualelor contestatii, vor fi prezentate, in 13 iunie, rezultatele finale la examenul de bacalaureat.

Supravegheati de Big Brother

Ca totul sa se desfasoare astfel incat sa nu existe urma de suspiciune privind realitatea rezultatelor si modul in care a fost desfasurata fiecare proba, toate salile de examen vor fi supravegheate de ochii lui Big Brother. In total, in Salaj au fost cumparate in acest sens aproximativ 170 de camere video pentru examenul de bacalaureat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »