Astazi incepe al doilea semestru al anului scolar 2009-2010

Magazin Salajean 8 februarie 2010 0

Astazi incepe al doilea semestru al anului scolar 2009-2010Dupa vacanta intersemestriala de o saptamana, elevii se reintorc in bancile scolilor, iar prescolarii, la gradinite. Astazi incepe al doilea semestru scolar, care are 18 saptamani, intrerupt de mini-vacanta de primavara, stabilita intre 3 si 11 aprilie. Scolarii vor intra din nou in vacanta de vara de sambata, 12 iunie, pana duminica, 12 septembrie 2010, cand incepe noul an scolar.

Tezele din semestrul al doilea pot fi sustinute, de regula, pana la data de 14 mai. Structura anului scolar 2009-2010 insumeaza 35 de saptamani de scoala, respectiv 173 de zile lucratoare. Au fost stabilite si cateva exceptii pentru clasa a IX-a de liceu, pentru clasa a X-a de la scolile de arte si meserii, pentru clasa a XI-a, anul de completare si pentru invatamantul special, si pentru clasele a IX-XI, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologica.

In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba la cererea conducerii scolilor, modificari ale structurii anului scolar.

Aprobarea modificarii structurii anului scolar se acorda in conditiile asigurarii numarului de 173 de zile de cursuri, precum si a posibilitatii ca toti elevii sa participe, fara restrictii, la examenele de bacalaureat si de absolvire. Calendarul examenului national de bacalaureat, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competentelor profesionale, precum si calendarul admiterii in clasa a IX-a, se aproba prin ordine distincte.

Aproximativ 42.000 de elevi si prescolari sunt inscrisi, anul acesta scolar, la unitatile de invatamant din judetul Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »