Astazi demareaza a doua etapa de inscrieri la scoli

Magazin Salajean 20 martie 2012 0

Astazi demareaza a doua etapa de inscrieri la scoliParintii care nu si-au inscris pana la aceasta data copiii la scoala pot incepe, de astazi, sa depuna formularele de inscriere la secretariatele unitatilor altele decat din circumscriptie. In cursul zilei de ieri, toate unitatile scolare au afisat locurile ramase neocupate dupa inscrierea copiilor la unitatile arondate domiciliului. Dupa prima etape de inscrieri, finalizata vineri, au ramas neinscrisi in scolile salajene cateva sunt de copii.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ca toate cererile parintilor vor fi onorate, astfel incat copiii acestora sa mearga, din toamna, la scolile preferate. Proiectul planului de scolarizare pentru anul de invatamant 2012-2013 cuprinde suficiente locuri pentru ca toti copiii din judet sa aiba un loc la scoala. Mai mult, asiguram ca, in cazurile in care sunt mai multe solicitari pentru o anumita unitate scolara, vom modifica planul de scolarizare astfel ca toti parintii sa-si poata trimite copiii la scolile dorite. O situatie precisa privind inscrierile si locurile suplimentate, daca va fi cazul, vom avea la incheierea acestei a doua etapa de inscriere, ne-a declarat, ieri, Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, la incheierea primei etape au ramas nerepartizati in scoli 800 dintre copiii recenzati in luna februarie. Dintre acestia, insa, o parte urmeaza a fi inscrisi la alte scoli decat cele din circumscriptia scolara, o parte au fost indrumati de catre experti, in urma evaluarii psihosomatice, catre gradinite, iar o parte nu s-au prezentat inca la inscrieri. Prin urmare, copiii ramasi neinscrisi la scoli vor avea cu siguranta loc in unitatile preferate, a precizat inspectorul scolar.

Tot in cursul zilei de ieri, scolile au fost nevoite sa afiseze, pe langa locurile ramase libere, si criteriile de departajare stabilite. Insa, dupa cum sustine inspectorul scolar Abrudan, la nivelul judetului nu va fi nevoie de introducerea acestor criterii de departajare in scoli, pentru faptul ca numarul de copii ce urmeaza a fi inscrisi din toamna la scoala nu este unul ridicat.

A doua etapa de inscrieri are loc in intervalul 20-27 martie, cand este posibila inscrierea copiilor la alte scoli decat cele din circumscriptie.

In prima etapa de inscrieri au fost repartizati in scolile salajene 2.992 de copii, dintre care 1.238 in clasele I, iar restul in clasele pregatitoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »