Astazi are loc ultima teza cu subiect unic

Magazin Salajean 4 iunie 2009 0

Astazi are loc ultima teza cu subiect unic

*Sesiunea speciala a tezelor cu subiect unic din semestrul al doilea se incheie astazi, 4 iunie, cu probele de Istorie si Geografie, la alegere, pentru elevii claselor a VIII-a. Ultima proba pentru elevii de clasa a saptea a avut loc marti, 2 iunie, la Matematica. De mentionat este faptul ca, cei care nu s-au prezentat la cel putin una dintre probele de examen raman corigenti.

Sesiunea speciala a tezelor cu subiect unic este ultima sansa acordata elevilor pentru a sustine probele de examen din primul sau al doilea semestru. Daca nici la aceasta sesiune candidatii nu se prezinta, potrivit metodologiei, acestia vor ramane cu situatia scolara neincheiata. La nivelul judetului Salaj, din cei 246 de elevi ai claselor a VII-a inscrisi pentru sesiunea speciala s-au prezentat la probele de examen doar 45. Restul au ramas corigenti la materiile la care au lipsit si nu-si vor putea incheia anul scolar decat la sfarsitul verii. La clasa a VIII-a, din cei 245 de inscrisi la primele trei probe de teze s-au prezentat doar 50 de elevi. Ceilalti 195 se vor intalni cu profesorii tot la finele vacantei de vara pentru a-si incheia situatia scolara, astfel incat nu vor putea sa se inscrie la liceu sau la o scoala de arte sau meserii decat dupa promovarea acestor examene. Insa lista corigentilor de clasa a VIII-a ar putea sa continue, in functie de prezenta candidatilor de astazi la probele de Geografie si Istorie.

Pentru elevii claselor a VIII-a, media generala obtinuta la tezele cu subiect unic constituie unul dintre criteriile pentru admiterea computerizata in licee si in invatamantul profesional de stat, organizat in scoli de arte si meserii. Media generala la tezele cu subiect unic se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la tezele cu subiect unic sustinute doar in clasa a VIII-a. Astfel, inscrierea in licee sau in scoli de arte si meserii se face fara examen, pe baza mediei de admitere, in calculul careia media generala obtinuta la tezele cu subiect unic (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv, ori la testele nationale, pentru absolventii din promotiile 2004-2007) are o pondere de 50 la suta, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII, de 50 la suta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »