Astăzi se dă startul Bacalaureatului 2011

Magazin Salajean 6 iunie 2011 0

Astăzi se dă startul Bacalaureatului 2011

Aproximativ 2.500 de absolvenţi de liceu din judeţul Sălaj sunt aşteptaţi pentru următoarele trei zile, începând de astăzi, la prima probă a examenului de bacalaureat de anul acesta, respectiv cea de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Candidaţii la bacalaureat vor susţine această probă în unităţile de învăţământ absolvite, în funcţie de listele afişate la intrarea în sălile de examinare.

Reprezentantul învăţămânului sălăjean, inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, a declarat că la nivelul judeţului Sălaj au fost constituite opt centre de examinare şi alte trei de evaluare. Această probă nu presupune notarea candidaţilor. Aceştia vor primi doar calificarea pe nivele de competenţe, respectiv: mediu, avansat şi experimentat. Prin urmare, la proba de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu vor fi candidaţi respinşi, excepţie făcând cei care vor încerca să fraudeze acest examen, a precizat Abrudan. Potrivit acestuia, candidaţii prinşi copiind ori cu materiale informative vor fi eliminaţi din examen, nemaiputând da acest examen timp de două sesiuni.

Pentru diminuarea tentativelor de fraudare, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au solicitat Inspectoratelor Şcolare să activeze camerele de supraveghere din sălile de examinare. La nivelul judeţului, însă, în doar câteva săli există camere de supraveghere, printre care la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian şi Colegiul Naţional Silvania Zalău. Totodată, reprezentanţii asociaţiilor de părinţi ori organizaţii non-guvernamentale au avut şansa să supravegheze organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat. În Sălaj, nu au fost solicitaţi pentru a fi prezenţi la examinare.

A doua probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, va avea loc în intervalul 8-10 iunie, totodată, începând cu data de 9 iunie fiind reprogramată şi proba de calculator. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a decalat această probă de calculator pentru faptul că era în aceeaşi dată cu sărbătoarea Rusaliilor, ceea ce presupune două zile libere legale, respectiv 12 şi 13 iunie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »