Artificii de contabilitate in invatamantul salajean

Magazin Salajean 23 august 2007 0

Artificii de contabilitate in invatamantul salajeanDirectorii unitatilor de invatamant din Salaj au avut ieri, la Inspectoratul Scolar al Judetului (ISJ) Salaj o sedinta de lucru in care s-a discutat, printre altele, modul de alocare a fondurilor pentru dotari. Pentru ca banii de la centru sa fie adusi mai usor si mai repede in judet, s-a convenit ca scolile care nu au compartimente de contabilitate proprii sa fie arondate celor unde aceste departamente exista. A fost vorba de 30 de unitati de invatamant dintr-un total de 49 care se subordoneaza pe acest sector celor care stau bine cu departamentele Contabilitate. Am optat pentru acest artificiu cu scopul de a obtine mai usor si mai repede fonduri pentru dotarile de care este nevoie in unitatile de invatamant. Suntem primul judet care apeleaza la un astfel de artificiu, dar totul este perfect legal si face sistemul de solicitare a fondurilor incomparabil mai util decat in prezent, ne-a spus Szabo Stefan.

Potrivit acestuia, Salajul va primi in perioada urmatoare 1,9 milioane de lei pentru dotarea laboratoarelor de informatica cu calculatoare si alti 900.000 de lei pentru achizitionarea de mobilier pentru acestea. Cei 900.000 de lei sunt destinati, in special, achizitionarii de mobilier pentru calculatoare, dar daca vom intrebuinta atent banii, s-ar puteasa ne ajunga si pentru alte dotari, a spus inspectorul scolar.

In acelasi cadru, au mai fost abordat ieri stadiul pregatirii unitatilor de invatamant pentru inceperea anului scolar 2007-2008 si implicarea directorilor in acest aspect. Stadiul investitiilor va fi analizat si la fata locului, in aceste zile inspectorii scolari urmand sa demareze un control in unitatile de invatamant unde lucrarile sunt in derulare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »