Aproximativ 40 de profesori lipsa in scolile salajene

Magazin Salajean 9 septembrie 2010 0

Aproximativ 40 de profesori lipsa in scolile salajene

Scoala incepe luni, iar reprezentantii invatamantului salajean mai au de impartit profesorilor aproximativ 40 de posturi vacante in unitatile scolare din judet. Motivul intarzierilor: nu vor suplinitori necalificati in sistem.

Daca in sedintele anterioare de repartizare a posturilor scoase la concurs pentru anul scolar urmator, 14 au fost date deja suplinitorilor necalificati, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj vor sa se opreasca aici. Inspectorul de resurse umane, Viorel Lungu, ne-a declarat, ieri, ca in scolile din judet mai sunt libere aproximativ 40 de posturi, complete si fractiuni de norma, care nu vor fi repartizate suplinitorilor necalificati.

In sedinta publica de repartizare desfasurata marti am reusit sa dam cateva posturi, insa pentru unele discipline chiar nu sunt candidati. De exemplu, la matematica au ramas neocupate 13 posturi, iar alte opt la franceza, pentru ca nu sunt cadre cu studii corespunzatoare pentru ocuparea acestora. O parte din aceste posturi sunt intr-adevar in scoli din zone izolate ale judetului. Insa vom cauta solutii astfel incat necesarul de cadre didactice sa fie asigurat in fiecare unitate de invatamant odata cu inceperea scolii, a mentionat Lungu.

Potrivit sursei citate, pentru posturile ramase vacante nu se vor mai organiza sedinte publice. Reprezentantii ISJ Salaj vor aborda profesorii incadrati in sistem pentru completare ori suplimentare de norma, de asemenea, si pensionarii care doresc sa mai predea in invatamant. Acestia dau asigurari ca posturile neocupate vor fi acoperite in cursul saptamanii.

Anul acesta au fost scoase la concurs 601 posturi in scolile din judetul Salaj. Doar 49 au fost ocupate de titulari, restul fiind posturi pentru suplinitori, detasari la cerere si continuitate prin suplinire.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »